Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Doi ucraineni au votat fără drept la alegerile de la Costinești. Buletinele au fost numărate deja de cinci ori

Doi ucraineni au votat fără drept la alegerile de la Costinești. Buletinele au fost numărate deja de cinci ori

Scandalurile privind numărarea voturilor de la alegerile de duminică se țin lanț

Doi ucraineni au votat fără drept la alegerile de la Costinești. Buletinele au fost numărate deja de cinci ori
Doi ucraineni au votat la alegerile de la Costinești, deși nu aveau acest drept
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Iun 2024   •   19:03

Două persoane de cetățenie ucraineană au votat la alegerile de la Costinești, deși nu aveau acest drept. Descoperirea a fost făcută de locțiitorul președintelui biroului electoral.

Pe lângă acest eveniment, scandalurile continuă la Costinești unde candidatul liberal a fost declarat câștigător după ce voturile s-au renumărat de cinci ori. Reprezentatul PSD nu îi recunoaște victoria și a depus o nouă contentație. 

„Dacă ieri am pierdut la un vot, azi, după renumărare, am câștigat la două voturi diferență”, a declarat Gheorghe Mechenici, candidat PNL la Primăria Costinești. 

Al cincilea proces verbal încheiat după renumărarea voturilor a fost contestat de actualul edil. Există și o cerere de reluare a procesului de vot după ce au fost identificate mai multe nereguli. 

Pe lângă cele două persoane de cetățenie ucraineană care au votat fără a avea acest drept, au fost descoperite voturi nule care au fost considerate valabile. Și voturile rupte au fost trecute la număr ca fiind valabile. 

În acest moment există cel puțin o contestație la Biroul Electoral Județean și una la Biroul Electoral Central. Cele două instituții vor decide dacă este cazul reluării procesului de vot sau nu. 
 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Salariul minim crește la 3.700 de lei. Câți bani primesc angajații, de azi
x close