Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Povestea lui Darius Olaru, de la fotbal în cartier, la naţionala României. După Euro 2024, jucatorul ar putea prinde transferul carierei

Povestea lui Darius Olaru, de la fotbal în cartier, la naţionala României. După Euro 2024, jucatorul ar putea prinde transferul carierei

Povestea lui Darius Olaru, de la fotbal în cartier, la naţionala României. După Euro 2024, jucatorul ar putea prinde transferul carierei
Darius Olaru în meciul de fotbal dintre FCSB si FC Botosani. Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Iun 2024   •   19:51

Darius Olaru, actualul jucător al naționalei României, a fost descoperit de un antrenor jucând fotbal prin cartier, printre blocuri și adus la Clubul Sportiv Școlar din Mediaș. De acolo, tânărul a avut o evoluție remarcabilă. 

Primul antrenor al lui Darius, Ioan Pănăzan a povestit la Antena 3 CNN parcursul tânărului jucător.

"Primele participări la competiții de pregătire și turnee mai mult sau mai puțin oficiale. Aici îl am în 2010 la turneu la Odoreiu Secuiesc, acolo unde a și luat titlu de golgheter și cel mai bun jucător al turneului. (...)

În anul 2006 începeam toamna o selecție pentru o grupă de copii născuți în '96-'97 și într-un cartier din oraș urmăream niște jocuri de copii și am acolo l-am descoperit.
Era cel mai mic de pe teren de acolo, dar cu cu niște calități care imediat mi-au sărit în ochi", spune primul antrenor al lui Darius, Ioan Pănăzan.

Tânărul fotbalist și-a început cariera la CSS Mediaş și unde a reușit într-un timp foarte scurt să devină cel mai bun jucător al echipei.

"Venea și la antrenamente cu grupele mai mari pentru că îi plăcea enorm jocul de fotbal", mai spune antrenorul Ioan Pănăzan.

Dedicarea și implicarea sa pe teren a făcut ca Darius Olaru să ajungă în atenția antrenorilor de la Gaz Metan Mediaș.

"S-a făcut pasul spre la pregătire, la antrenamente cu echipa mare și încet-încet s-a desprins de grupul de juniori și a făcut pasul spre echipa mare. În prima ediție de campionat, jucând la Gaz Metan Mediaș Junior B, în 2013-2014 a și luat cu această echipă locul întâi la junior B. La fel s-a repetat în anul următor cu generația lui de născuţi '98, tot locul întâi pentru Club Gaz Metan", a mai spus antrenorul. 

Darius nu a uitat de omul care l-a învățat primele scheme cu mingea, iar de fiecare dată când trece pe acasă îl vizitează și pe fostul antrenor.

"Darius, dacă cumva ne vezi, îți doresc să-ți depășești rezultatele de până acum, să joci la națională, să prinzi, să fii titular și, dacă se poate, cât mai multe titluri", i-a transmis lui Darius Olaru antrenorul Ioan Pănăzan.

După EURO 2024, Darius Olaru ar putea ajunge la Beșiktaș

Darius Olaru (26 de ani), căpitanul FCSB-ului, se află la EURO 2024 cu naționala României și, după turneul final din Germania, ar putea prinde transferul carierei.

Turcii au transmis că Beșiktaș examinează diferite variante pentru a înlocui jucătorii care vor pleca. Iar Darius Olaru este pe lista „Vulturilor negri”.

Faul Spor, publicație turcă, notează că Beșiktaș ar obține 14 milioane de euro din vânzarea a 7 jucători și nu își dorește să facă greșeli în perioada de mercato, iar Darius Olaru este o opțiune, notează gsp.ro. 

Darius Olaru are o cotă de piață de 7 milioane de euro, conform site-urilor de specialitate. Mijlocașul ofensiv a avut al doilea cel mai bun sezon din carieră și a acumulat 43 de prezențe în tricoul „roș-albaștrilor”, 15 goluri și 6 pase decisive.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Val de zboruri întârziate în România. Sezonul vacanţelor a început ca un coşmar
x close