Românii vor să păstreze tradițiile și în acest an, iar din coșul de cumpărături nu lipsește carnea de porc.
În piața Obor din București, a fost forfotă încă de la deschidere.
Oamenii se așteaptă să fie mult mai aglomerat în weekend și au venit pregătiți cu liste, să nu facă două drumuri în aglomerație.
Cele mai mari cozi s-au format în fața măcelăriilor.
Carnea tocată pentru sarmale și mușchiul de porc pentru friptură au fost la mare căutare.
Și aperitivele tradiționale se vând bine zilele acestea. În toate plasele se găseau jumări, șorici sau lebăr.
Pentru desert toată lumea prefera cozonacul. Prețul pornește de la 85 de lei pe kilogram
"Facem tobă, cârnați, caltaboș și toate alea. Am luat brânză, carne, tot ce trebuie pentru sărbători", a spus un cetățean.
În preajma sărbătorilor, românii fac sacrificii să respecte tradițiile. Resimt din plin scumpirile, însă nu renunță la preparatele specifice Crăciunului.
"Prețurile sunt mari, dar ce să facem. O dată e Crăciunul. Luăm câte puțin din fiecare să avem de sărbători", a mai spus un cetățean.
Pe ultima sută de metri se caută și brazii. Prețul pentru cei naturali pornește de la 60 de lei.
Cei care nu vor brazi, cumpără doar o crenguță, important este să respecte tradiția.
Coronițele de Crăciun costă 10 lei, iar vâscul este 5 lei.