Echipa Antena 3 CNN se află în Sderot şi Askelon, acolo unde în urma războiului a rămas doar dezastrul.
Se complică lucrurile în Fâşia Gaza. Zeci de mii de oameni care au fugit din nord așteaptă să se deschidă singurul punct de frontieră prin care pot ieși. Pe cei care au rămas în urmă, teroriștii Hamas îi țin pe loc, le confiscă actele de identitate sau cheile de la mașini.
Mai mulți lideri Hamas au fost deja ucişi de armată israeliană și toată lumea se întreabă ce se va întâmpla în orele următoare.
Bilanțul morților creşte de la o zi la alta atât în Israel, cât și în Fâșia Gaza de la începutul războiului. Ofensiva însă nu a început încă. Forțele de apărare fac pași importanți în distrugerea grupării Hamas. Conflictul ia o tot mai mare amploare, având în vedere că Hezbollah susține că a distrus camerele de supraveghere de la mai multe posturi ale armatei israeliene.
După 10 zile de război, situația rămâne critică în mai multe dintre orașele israeliene distruse de teroriștii Hamas. Din ce în ce mai mulți oameni preferă să părăsească localitățile de teamă să nu fie uciși. Nu toți însă au norocul de a scăpa.
"Ţinte importante din Sderot au fost lovite în ultimele 24 de ore dinspre partea Fâșiei Gaza, bombe care au căzut și au distrus autoturisme, au rănit persoane. Au distrus de asemenea foarte multe locuințe din acest oraș aflat pe granița cu Fâșia Gaza.
Majoritatea oamenilor din Sderot au ales să își părăsească locuințele. Sunt scoși cu autocare cu ajutorul voluntarilor. Au după ei doar câteva lucruri pe care le pot lua de acasă", a transmis reporterul special Antena 3 CNN, Laurenţiu Rădulescu.
În Fâşia Gaza situaţia este catastrofală, iar armata israeliană așteptă din oră în oră ordinul pentru startul operațiunii terestre.
"În cursul zilei de astăzi am avut parte mai mult de o luptă a supraviețuirii în interiorul Fâșiei Gaza. Mă refer la civilii care încearcă să ajungă din Fâșia Gaza cât mai repede cu putință înspre granița cu Egiptul. Pe de altă parte, o luptă a supraviețuirii a oamenilor de aici din Israel, mai ales din orașele Sderod și Așkelon.
Pentru că nu m-aș fi gândit vreodată că orașe care au peste 60.000 de locuitori, de exemplu, în cazul Sderotului, peste 120.000 de oameni, în cazul Așkelonului, să arate ca niște locuri pustiite. Sderotul este gol în totalitate.
În ceea ce privește schimburile de rachete, ei bine, nu au fost parcă atât de multe față de zilele trecute, pentru că au existat un fel de controverse legate de acel posibil acord încetare a focului.
Știm cu toții ce s-a întâmplat în decursul zilei, atunci când Israelul a spus că nu ia parte la un asemenea acord. Dar parcă acel schimb de rachete nu a fost atât de intens, cel puțin în această zonă în care ne aflăm noi, la granița cu Fâșia Gaza.
Asta nu înseamnă că trupele terestre nu au fost din nou împinse spre granița cu Fâșia Gaza. Nu înseamnă faptul că tancurile nu au fost repoziționate și că artileria nu a tras spre ținte cât se poate de clare din interiorul Fâșiei Gaza. Peste 300 de ținte anunțau cei de la armata israeliană că ar fi fost lovite", a mai spus reporterul special Antena 3 CNN Laurenţiu Rădulescu.