Antena 3 CNN Actualitate Copiii sunt tratați printre gândaci și ploșnițe la spitalul din Mureș. Managerul unității sanitare dă vina pe natură

Copiii sunt tratați printre gândaci și ploșnițe la spitalul din Mureș. Managerul unității sanitare dă vina pe natură

Captură de ecran 2024-10-17 182517
Imaginile suprinse cu telefonul, într-un salon, de o mamă. Foto: Antena 3 CNN
de I.C.    |    17 Oct 2024   •   18:27

Tratament cu gândaci şi ploşniţe. Asta primesc copiii din Mureş care ajung în secţia de pediatrie a Spitalului Clinic Judeţean. Imaginile suprinse cu telefonul, într-un salon, de o mamă arată o adevărată invazie de insecte de pe geam, până pe noptieră sau pe pardoseala salonului. Atât conducerea spitalului cât şi reprezentanţii DSP dau vina pe pădurea din apropierea unităţii sanitare. Aşa că insectele fug de frigul de afară şi intră în saloane.

- Într-un spital de copii, gândacii umblă.

Sunt imagini filmate cu telefonul mobil de o mamă în secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean Mureş. Pe noptieră, pe podeaua salonului dar şi pe geamuri este plin de insecte.

- Plin de gândaci... Minunat, minunat!

Minunat şi scandalos în acelaşi timp, dar, în astfel de saloane sunt ţinuţi copiii bolnavi care vin din tot judeţul.

Aparținător: Pe timpul ăsta cu ştiinţa asta să fie ploşniţe? Nu suntem pe timpul lui Decebal acum, dar cu se poate aşa ceva?

Şi dacă pe pacienţi şi pe rudele acestora astfel de imagini îi revoltă, conducerea spitalului pare foarte liniştită şi dă vina pe vegetaţie.

Dr. Ovidiu Gârbovan, managerul spitalului: Sunt nişte ploşniţe care au fost prinse în tocăria ferestrelor iar la deschidere probabil că au căzut jos. Ştiu de existenţa lor, s-a făcut curat, la reintrarea în salon nu erau aceste lucruri. Cu câteva zile înainte s-a făcut dezinsecţie din partea UMF-ului, dar fiind şi schimbarea de temperatură sigur a fost şi o invazie de aceste insecte.

La fel de liniştiţi sunt şi inspectorii de la Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică în legătură cu ploşniţele din saloane. Şi deşi declară că s-a făcut un control în spital, singurul vinovat este pădurea care este prea aproape de unitatea sanitară.

Iuliu Moldovan, director DSP Mureș: Au constatat existenţa unor vectori externi, insecte din exterior dată fiind şi poziţionarea clinicii în apropiere de pădure. Unitatea sanitară a luat măsuri de dezinsecţie de remediere a plaselor contra vectorilor.

Mai mult, directorul DSP Mureş le transmite pacienţilor că astfel de ploşniţe nu sunt periculoase pentru sănătate dar recunoaşte că pot produce un disconfort.

×
Subiecte în articol: mures spital copii gandaci ploșnițe
Parteneri
x close