Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN O comună din România a devenit peste noapte staţiune. Nici autorităţile locale nu se aşteptau să se întâmple asta

O comună din România a devenit peste noapte staţiune. Nici autorităţile locale nu se aşteptau să se întâmple asta

Unele dintre localităţile pe care Guvernul a decis să le transforme luna aceasta în staţiuni turistice de interes local sau naţional arată deplorabil. 

de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Feb 2024   •   19:18

O comună din România a devenit peste noapte staţiune.

Nici autorităţile locale nu se aşteptau să se întâmple asta, deşi ele au depus dosarul.

Aşa că nu au făcut nicio lucrare în comună ca să o facă să arate cât de cât turistică. Spun însă că în viitor vor începe investiţiile.

Situată la 4 kilometri de Întorsura Buzăului, Sita Buzăului, comuna care a obţinut titulatura de localitate turistică de interes local, este un loc superb care, din păcate însă, îşi întâmpină turiştii cu drumuri deplorabile, fără prea multe unităţi de cazare sau locuri amenajate.

Cu toate acestea autorităţile locale sunt cu scuzele pregătite: nu s-au grăbit să facă prea multe pentru că mai întâi au vrut să vadă dacă obţin statutul de localitate turistică.

"Consider că suntem undeva la 50%. De acum încolo vom începe o promovare ca în orice localitate. Avem o localitate curată, amenajată, dar nu este suficient", spune primarul Nicolae Stoica.

O staţiune turistică de interes naţional trebuie să îndeplinească anumite criterii obligatorii cum ar fi: drum rutier modernizat şi marcat cu semne de circulaţie, transport în comun între staţiunea turistică şi gară, asistență medicală permanentă şi mijloc de transport pentru urgențe medicale, punct de prim-ajutor, punct farmaceutic, locuri de promenadă amenajate şi iluminate, drumuri pietonale, locuri de joacă pentru copii şi puncte de informare turistică.

Lipsa pensiunilor, trotuarele neamenajate sau drumurile pline de gropi la fiecare ploaie sunt doar câteva dintre problemele comunei Sita Buzăului.

Oamenii însă spun că se pot lăuda cu frumuseţile naturii, dar şi cu propriile gospodării. Autorităţile locale prezintă şi ele puncte de interes pentru cei care ajung aici.

Însă până când localitatea va arăta la standardele necesare va trece mult timp.

×
Subiecte în articol: comuna statiune Sita Buzăului
Citește mai multe din News Hour with CNN
» Vezi toate știrile din News Hour with CNN
Cele mai noi știri
Parteneri
x close