Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN România va semna cel mai mare contract de infrastructură rutieră din istorie

România va semna cel mai mare contract de infrastructură rutieră din istorie

Anul acesta România va semna cel mai mare contract de infrastructură rutieră din istorie! Este anunţul directorului Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. 

de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Mai 2024   •   19:03

Este vorba de autostrada Transilvaniei şi va cuprinde cel mai lung tunel la nivel de autostradă din ţara noastră - de aproape trei kilometri. 

Acest tunel va trece prin Muntele Meseș, între Ciumărna și Crasna. E vorba de un contract în valoare de 7,48 miliarde lei fără TVA şi reprezintă drumul dintre Poarta Sălajului și Nușfalău, inclusiv tunelul Meseș, în lungime de 41 km - ultimul proiect din Autostrada Transilvaniei. 

Reprezentanţii CNAIR spun că este o lucrare complexă ce implică execuția celebrului Tunel Meseș - cu două galerii - în lungime de 2,89 kilometri și cu două benzi de circulație pe sens, dar și construcția a 65 de viaducte, poduri și pasaje. 

Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR, a declarat la Antena 3 CNN că este cel mai scump dar şi cel mai complex contract de infrastructură rutieră din ţara noastră.

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close