Antena 3 CNN Actualitate Circulaţia pe A2 şi pe magistrala feroviară Constanţa-Bucureşti, oprită din cauza unui incendiu de vegetaţie

Circulaţia pe A2 şi pe magistrala feroviară Constanţa-Bucureşti, oprită din cauza unui incendiu de vegetaţie

Circulaţia pe A2 şi pe magistrala feroviară Constanţa-Bucureşti, oprită din cauza unui incendiu de vegetaţie
Circulaţia pe A2 şi pe magistrala feroviară Contanţa-Bucureşti oprită de un incendiu de vegetaţie.Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Iun 2024   •   18:52

Circulația pe autostrada A2 și pe magistrala feroviară București-Constanța este întreruptă, luni după amiaza, din cauza unui incendiu de vegetație. Acesta a izbucnit în apropierea șoselei și a afectat vizibilitatea. Mașinile circulă pe trasee deviate.

Update 20:26. Compania Națională de Căi Ferate CFR SA  anunţă că circulația feroviară a fost redeschisă, în condițiile normale de trafic, pe intervalul Brănești - Fundulea - Sărulești. 

Update 20:18. La aceasta oră sunt oprite 10 trenuri de pe ruta Constanţa - București şi două trenuri de pe ruta București - Constanţa.

10 dintre trenuri sunt staționate în gări şi două se află pe linia curentă. Incendiul a afectat alimentarea cu curent.

Update 20:02: Opt trenuri blocate în total (peste 1.500 de oameni, CFR şi operatori privaţi). Pe Autostradă s-a drumul pe calea 1, pe calea 2 circulația este încă blocată.

Update:19:14. S-a solicitat scoaterea de sub tensiune a firelor de contact aferente liniilor de la 1-4 din stațiile Fundulea. Echipele ISU acționează pentru lichidarea incendiului. Vizibilitate este încă foarte redusă pentru participanții la trafic. 

Ştirea iniţială

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunță că un incendiu de vegetație se manifestă în apropierea autostrăzii A2 București – Constanța, la kilometrul 34, în zona localității Fundulea, din județul Călărași.

Din acest motiv, vizibilitatea este redusă, astfel că traficul rutier este oprit pe sensul către Capitală, fiind deviat pe la km. 35, prin orașul Fundulea.

De asemenea, circulația este oprită și pe sensul către litoral, fiind deviată pe la km. 23, prin localitatea Brănești.

Totodată, din cauza vizibilității reduse, este întreruptă și circulația feroviară pe magistrala 800 București-Constanța, a precizat Infotrafic.

Mai multe trenuri sunt oprite în stațiile din apropiere, anunță CFR.

„Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că traficul feroviar este oprit temporar la această oră, din cauza unui incendiu la vegetație, care s-a extins până în zona căii ferate de pe intervalul CF Fundulea - Sărulești. Echipele ISU au solicitat scoaterea de sub tensiune a liniei de contact pe intervalul respectiv, pentru a se asigura zona de acțiune necesară stingerii incendiului.

Până la finalizarea acțiunii de stingere a incendiului, desfășurată de echipele ISU, următoarele trenuri sunt oprite temporar în stațiile adiacente sau în linie curentă: IR 581, IR 1588, IR 11086, 11682, 8010 și 11506”, a transmis CFR.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Marile publicații americane cer retragerea lui Biden din cursa prezidențială SUA
x close