Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Circulația din sudul Capitalei până la Constanța se va face pe autostradă. S-a deschis legătura dintre A0 și A2

Circulația din sudul Capitalei până la Constanța se va face pe autostradă. S-a deschis legătura dintre A0 și A2

autostrada A0
Circulația între intersecția cu DN6 (București- Alexandria) și Constanța se va desfășura pe autostradă. Sursa foto: Sorin Grindeanu/ Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Iul 2024   •   18:47
S-a deschis circulația pe ultimii 10 kilometri ai Lotului 1 al A0 Sud. Astfel, în plin sezon estival, două treimi din secțiunea sudică a A0 are asigurată conexiunea cu Autostrada Soarelui (A2).
 
 
Circulația între intersecția cu DN6 (București- Alexandria) și Constanța se va desfășura doar pe autostradă, pe o lungime de 236 de kilometri.
 
În același timp, cei 33,23 de kilometri ai A0 Sud vor mai asigura conexiuni cu DN5 (București- Giurgiu) și cu DN4 (București- Oltenița), anunță Ministerul Transporturilor.

Circulație pe autostradă din sudul Capitalei până la Constanța

A0 va fluidiza traficul între localităţile din Ilfov şi Bucureşti

Primii 7 kilometri din lotul 1 Glina - Vidra (16,93 km), pe A0 Sud, au fost daţi în trafic în luna aprilie.

Valoarea lucrărilor aferente lotului 1 a fost de 830,68 milioane de lei, fără TVA.

Antreprenorul turc Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş a început lucrările pe 3 octombrie 2019.

Preşedintele CJ Ilfov a declarat că lotul va asigura legătura pe autostradă între intersecţiile cu DN4, DN5 şi DN6 pe aproximativ jumătate (23,3 km) din cei 52 de kilometri ai semi-inelului sudic al A0.

Pe o analiză concretă din teren, după deschiderea lotului 1 sud, se va asigura şi conexiunea dintre A0 şi A2 (Autostrada Soarelui). În total, de astăzi putem circula pe 32,6 kilometri de A0.

Practic, cetăţenii din localităţile din sudul judeţului Ilfov - Domneşti, Clinceni, Cornetu, Bragadiru, Măgurele, Dărăşti, Jilava, 1 Decembrie, Copăceni, Vidra, Berceni, Popeşti-Leordeni, Glina, Cernica - pot ajunge mult mai rapid în orice alt punct al judeţului, în Capitală, dar şi spre mare, în Constanţa, pe autostrada - A0 şi A2”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Hubert Thuma.

×
Citește mai multe din News Hour with CNN
» Vezi toate știrile din News Hour with CNN
Cele mai noi știri
Parteneri
x close