Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Cine a fost bine conectat la reţeaua generalilor Coldea-Dumbravă

Cine a fost bine conectat la reţeaua generalilor Coldea-Dumbravă

Pe măsură ce noi denunţuri apar la DNA, care vizează reţeaua Coldea-Dumbravă, ies la iveală tot mai multe detalii despre cum funcţiona aceasta.

Cine a fost bine conectat la reţeaua generalilor Coldea-Dumbravă
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Iun 2024   •   18:46

Liderii grupului erau Florian Coldea, coordonatorul principal, considerat a avea un rol determinant în orientarea politicilor SRI, precum și în influențarea deciziilor politice și judiciare.

Alături de acesta era Dumitru Dumbravă, strateg juridic, responsabil pentru monitorizarea procedurilor judiciare. Acesta a fost acuzat în anchetele Comisiei SRI din Parlament că ar fi utilizat informațiile obținute de Structură - în special interceptările pe mandat de siguranţă naţională - în deciziile din justiție.

Imediat sub ei în schema reţelei se află Doru Trăilă, avocat și fost secretar de stat. El este considerat unul dintre oamenii de încredere ai rețelei şi ar fi contribuit la crearea și menținerea unor legături cu diverse instituții juridice și politice, influențând astfel decizii-cheie.

Al doilea personaj este omul de afaceri Dan Tocaci.

El ar fi fost implicat în aspectele economice ale rețelei, fiind susținător financiar și material al operaţiunilor.

Cine a fost bine conectat la reţeaua generalilor

Elena Udrea, fost ministru, a fost acuzată că ar fi avut legături cu rețeaua pentru a obține protecție și sprijin politic.

Sebastian Ghiță, om de afaceri și fost parlamentar, a fost considerat un apropiat al rețelei, beneficiind de influența acesteia în afaceri și politică. Ghiță a fost implicat în numeroase scandaluri și a dezvăluit detalii despre rețea după ce a fugit din țară.

De asemenea, fostul premier Victor Ponta a fost considerat a avea relații strânse cu membrii rețelei, beneficiind de suportul acestora în cariera sa politică.

Şi fostul ministru de Interne Gabriel Oprea ar fi folosit sprijinul lui Coldea şi Dumbravă pentru a-și consolida puterea politică. La asta a contribuit şi Alina Bica, fostă șefă a DIICOT.

Nu în ultimul rând, vorbim şi de Traian Băsescu, fost preşedinte al României. Se speculează că ar fi fost conștient de activitățile rețelei, le-ar fi încurajat și ar fi beneficiat indirect de influența acesteia.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Val de zboruri întârziate în România. Sezonul vacanţelor a început ca un coşmar
x close