Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Cel mai bogat sector al Capitalei, sursă de inspirație pentru comedianți

Cel mai bogat sector al Capitalei, sursă de inspirație pentru comedianți

Modul în care administrează Clotilde Armand cel mai bogat sector al Capitalei, a devenit sursă de inspiraţie satirică pentru comedianţi.

de Radu Tiliță    |    08 Feb 2024   •   20:11

Două străzi din nordul Bucureştiului arată ca după bombardament chiar dacă aici, Primăria Sectorului 1 a investit sume importante pentru modernizarea lor.

Reprezentanţii primăriei se apără şi spun că până în luna martie, lucrările vor fi finalizate. Asta, deşi termenul iniţial de predare s-a încheiat în urmă cu mai bine de o lună.

”Iată vine un om pe stradă, undeva-n Sectorul 1, tot bodogănind nervos primăria, dar şi drumul. Face slalom stânga dreapta, ca pe pârtie la Predeal, încercând să tot evite capacele de canal”.

Pe scurt, aceasta este povestea pe care o trăiesc de mai bine de jumătate de an, zeci de familii din sectorul 1 al capitalei. Deşi lucrările au început în august 2023 şi finalizarea lor trebuia făcută până în ianuarie 2024, locuitorii spun că nu au mai văzut vreun muncitor din noiembrie anul trecut.

”Trec cu maşina în fiecare zi şi le iau de fiecare dată. Asta nu poţi să spui că e lucrare finalizată”, spune unul din locuitorii Sectorului 1.

Modernizarea celor două străzi a devenit şi subiect de amuzament în mediul online. Flick, de exemplu, a fost inspirat de situaţia în care se află zi de zi.

”Trebuia să se termine undeva la 15 noiembrie. Pe o parte erau stâlpii vechi cu cabluri la vedere, acum au pus unii noi în cealaltă parte, dar în mijlocul trotuarului. Ştiu un vecin care şi-a tăiat un cauciuc într-un astfel de capac, sunt şi multe capace de canalizare. S-a fâsâit, pe româneşte, la final”, declară comedianul Flick.

Cum planurile de pe hârtie sunt diferite de realitatea din teren, primăria şi-ar dori ca în zonă să creeze sensuri unice de circulaţie.

În cazul în care şoferii scapă cu toate cauciucurile întregi de pe strada Nuferilor, în momentul în care ajung pe strada de lângă pe Liliacului au parte de o nouă aventură. Aceea de a scăpa cu maşina întreagă, de a evita toate gropile, bălţile şi noroaiele, astfel încât să nu ajungă în service de fiecare dată când tranzitează această zonă.

Cei din consiliul local susţin că din punct de vedere al bugetului nu există nicio problemă şi că totul ar fi doar o încercare a primarului de a termina lucrarea în apropierea alegerilor locale.

”În 2023, din totalul de peste 2 miliarde de lei pe secţiunea de dezvoltare a investiţiilor, doamna Armand a reuşit să execute doar 123 milioane de lei, adică aproximativ 13%”, a declarat Daniela Popa, consilier local PSD al Sectorului 1.

În schimb, reprezentanţii primăriei susţin că totul se va rezolva până cel târziu în luna aprilie.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Haos pe Aeroportul Otopeni: Sunt întârzieri la mai multe curse
x close