Antena 3 CNN Politică Ce moștenire lasă Clotilde Armand și Radu Mihaiu noilor primari după 4 ani de promisiuni și scandaluri. „Traficul e blocat. E mizerie”

Ce moștenire lasă Clotilde Armand și Radu Mihaiu noilor primari după 4 ani de promisiuni și scandaluri. „Traficul e blocat. E mizerie”

clotilde armand radu mihaiu
Acum, foştii edili vor să se transforme în senatori şi deputaţi. Sursă colaj foto: Hepta
de Radu Tiliță    |    10 Oct 2024   •   20:48

Au mai rămas doar două săptămâni până când noii primari din Bucureşti îşi vor prelua mandatul. Cel mai bogat sector va fi condus de George Tuţă, iar Sectorul 2, de Rareş Hopincă. Antena 3 CNN a analizat promisiunile foştilor primari, cele din 2020, în încercarea de a afla cum s-a schimbat viaţa bucureştenilor din cele două sectoare şi cât au reuşit să transforme din promisiune în realitate, Clotilde Armand şi Radu Mihaiu. Deşi au pierdut alegerile, partidul a decis: cei doi sunt numai buni de a deveni parlamentari ai României. 

În 2020, bucureştenii hotărau să meargă pe mână candidaţilor care nu mai ocupaseră niciodată o funcţie de primar până atunci. Programul lor electoral pentru un mandat era stufos, vast şi plin de promisiuni care dădeau impresia că, în doar patru ani, faţa Sectoarelor 1 şi 2 va fi schimbată radical.

„Am învins! Matematica a învins! Primul lucru pe care vrem să-l facem este o primărie de sticlă. O primărie de sticlă unde corupția și interesele transpartinice nu, nu au ce să caute”, spunea în septembire 2020 Clotilde Armand.

Doar că, între timp, primăria de sticlă s-a transformat într-o primărie ferecată cu lacătul pe uşi, împrejmuită de scandaluri pe toată durata mandatului.

„În 2020, primarul Sectorului 1 a promis cel puțin 10.000 de locuri noi de parcare, de tip park&ride, dar și locuințe sociale noi pentru 500 de familii. Pe lista promisiunilor s-a numărat și o promenadă de 44 km în jurul salbei de lacuri care traversează Sectorul 1. Am încercat să discutăm cu Clotilde Armand să aflăm câte dintre aceste promisiuni au fost îndeplinite în acest mandat de 4 ani, însă primarul nu a fost de găsit”, a precizat Radu Tiliță, reporter Antena 3 CNN.

Aşa că echipa Antena 3 CNN i-a întrebat pe cei care locuiesc în sectorul care odinioară era denumit Perla Capitalei, dacă aceşti 4 ani au adus schimbări bune sau nu.

„Doar s-a schimbat din punct de vedere al urbanismului. Acolo da. Mai mult de atât... Se construieşte mult, prost şi fără rost”, a spus o persoană.

„E puţin mai aglomerat”, a spus altcineva.

În cazul Sectorului 1, edilul a stârnit numeroase scandaluri privind curăţenia, modul de cheltuire a banului public şi nu numai. Iar dacă faţa celui mai bogat sector al capitalei nu pare să se fi schimbat în bine, echipa Antena 3 CNN a mers mai departe în Sectorul 2, condus de Radu Mihaiu.

„Vrem să scoatem hoţii din primărie că nu mai avem ce căuta cu ei acolo. Avem planuri pe termen lung. Avem plan de implementare a transportului feroviar urban, piste de biciclete şi parcări rezidenţiale de biciclete”, a spus Radu Mihaiu în septembrie 2020.

Pe lista sa de promisiuni se aflau investiţiile masive în infrastructură, două gări noi în zona de nord a Capitalei, dar şi eliberarea trotuarelor de maşini.

„Am readus atenția pentru pietonalizare, s-au adus foarte multe fonduri europene la Sectorul 2. De mandatul trecut, diferența este de la cer la pământ. Am recuperat spații verzi, s-au refăcut parcuri”, a spus Radu Mihaiu.

Însă locuitorii au decis să se întoarcă la o conducere social-democrată după 4 ani cu Radu Mihaiu.

Radu tiliță, reporter Antena 3 CNN: Cum s-a schimbați Sectorul 2 în ultimii patru ani?

„Să zicem că... Cât de cât față de cum a fost, dar nu cât trebuie de bine”

„Traficul nu a fost deblocat, mizerie, deci nu”

„Mie mi-a plăcut faptul că au început să spele străzile”

La finalul acestei luni, Clotilde Armand şi Radu Mihaiu vor preda scaunul de primar către George Tuţă şi Rareş Hopincă. Iar foştii edili vor să se transforme în senatori şi deputaţi.

×
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close