Carnea cultivată în laborator ar putea ajunge în curând şi în farfuriile noastre. O companie germană a cerut licenţă pentru astfel de produse, prima care ar putea fi aprobată în Uniunea Europeană.
Deja în Statele Unite şi în Singapore sunt mai multe companii care produc acest tip de aliment, însă estimările despre producţia în masă vorbesc despre câţiva ani până la acest moment.
Pentru prima dată, un producător cere undă verde autorității europene pentru alimente pentru a comercializa carne cultivată în laborator. Cu toate acestea, aprobarea ar putea să treneze ani de zile. Solicitantul este un startup german. Producătorul dorește să obțină undă verde pentru a comercializa un produs pe bază de carne cultivată și proteine vegetale, asemănător unui hot dog.
Este prima companie din lume care a înregistrat un produs din carne cultivată la Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară. Deoarece carnea de cultură intră sub incidența Regulamentului Uniunii Europene privind alimentele noi, produsul trebuie să treacă printr-un proces de aprobare riguros care va dura cel puțin 18 luni și posibil chiar mai mulți ani.
Citeşte şi: Leguma care conţine mai mult fier decât carnea. Este considerată o "armă" pentru întărirea imunităţii
În Statele Unite, doi producători au obținut deja recent autorizația de a comercializa carne celulară din laborator.
Industria cărnii generează 14,5% din emisiile mondiale de gaze cu efect de seră, conform Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură.