Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Carnea de curcan - beneficii, nutrienţi şi recomandări pentru masa de Sărbători

Carnea de curcan - beneficii, nutrienţi şi recomandări pentru masa de Sărbători

Claudia Popovici
1 minut de citit Publicat la 19:34 16 Dec 2021 Modificat la 01:34 17 Dec 2021
2
Sursa foto: Pexels.com / Karolina Grabowska

Într-unul dintre abatoarele celui mai mare producător de carne de curcan din ţară angajaţii lucrează la foc automat. Se tranșează carnea și se fac produse finite cum ar fi: ruladă, tobă, mușchi, crenwurști şi alte specialități.

 „În ultima perioadă piaţa a crescut. De obicei, vânzările ne cresc între 30-40 % în luna Decembrie. În ultimele săptămâni am aplicat o majorare doar de 5+7% pe produsele noastre, deși costurile din spate au crescut cu 20 +25%”, spune Răzvan Șandru - director general.

Cu un conținut scăzut de colesterol, spre zero, carnea de curcan este foarte apreciată de către consumatori. Însă, cine vrea să facă sarmale din carne de curcan trebui să scoată mai mulţi bani din buzunar.

În piața un kilogram de carne tocată de curcan se vinde cu 21 de lei. Asta în timp ce prețul unui kilogram de carne tocată de porc este 14 lei. În restaurante, clienţii par încântați de borșul românesc cu carne de curcan.

„Este mai sănătos şi nu este atât de gras. După atâția ani de mâncat doar ciorba de porc şi carne de porc mai schimbam cu ceva nou.  Dacă sunteţi în pană de idei pentru masa de Crăciun, vă dăm noi una. Puteţi prepara acasă escalopină din piept de curcan. Iar rețeta este foarte simplă pregătită de bucătarul de Rosca Marius. Iată cum în materialul de mai jos. 

 

×
Etichete: carnea de curcan
x close