Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN "Acesta este un Bradley furnizat de noi!" | CNN a filmat armament american distrus pe frontul din Ucraina, la Orehov

"Acesta este un Bradley furnizat de noi!" | CNN a filmat armament american distrus pe frontul din Ucraina, la Orehov

Redacția Antena 3 CNN
2 minute de citit Publicat la 19:21 10 Aug 2023 Modificat la 19:26 10 Aug 2023
Bradley
Sursa foto: Antena 3 CNN

"Suntem primii jurnaliști care au ajuns în această parte a contraofensivei ucrainene spre sud, spre Robotine", își începe relatarea corespondentul CNN Nick Paton Walsh.

"Pierderile (ucrainene) din primele atacuri sunt evidente. Acesta este un vehicul blindat Bradley, furnizat de noi", continuă jurnalistul, în timp ce lasă în urmă, din goana mașinii, carcasa unui blindat american.

El notează că ucrainenii trag cu tancurile asupra pozițiilor rusești fortificate.

Citește și: Ele sunt Cristina și Svetlana: cântau pe stradă, înainte să cadă racheta rusească la Zaporojie

Pe de altă parte, corespondentul CNN remarcă faptul că de la trupele Kievului se așteaptă lucruri pe care nici o armată NATO nu le-ar încerca, cu echipamente pe care soldații occidentali le-ar respinge.

Corespondent CNN: "Ucrainenii n-au timp de analizele făcute din fotoliu, care spun că eșuează"

"Humvee-ul cu care călătorim are anvelope atât de uzate, încât niciun soldat american nu l-ar conduce. Ei (ucrainenii) nu au timp pentru evaluări din fotoliu că eșuează", spune Nick Paton Walsh. 

Însă luptătorii Kievului au un moral bun.

"Se înșală (cei care pun la îndoială armata ucraineană). Noi avem succes. Depinde de cât de fortificați sunt (rușii). Mai presus de toate, nu subestimați inamicul", declară Vitali, un operator de tanc ucrainean.

La Orehov, iese în evidență principala problemă: superioritatea aeriană rusească și bombele de jumătate de tonă pe care aviația Moscovei le aruncă. Cu astfel de bombe, acoperirea trupelor proprii s-ar putea să nu mai conteze.

Echipa corespondentului CNN surprinde o alertă care semnalează un Suhoi SU-35 al rușilor în aer.

Soluția este adăpostirea într-un subsol. Mirosul morții bântuie printre dărâmăturile unde vieți întregi au fost sfâșiate.

Corespondent CNN: "Rușii au bombardat un punct de ajutor unde se adăpostea populația civilă, la Orehov"

"Acesta era principalul punct de ajutor umanitar al orașului și, în urmă cu câteva săptămâni, aici se ascundeau localnicii rămași, pentru a se adăposti de loviturile aeriene. Locația a fost lovită direct și mulți oameni și-au pierdut viața atunci. Încă se mai simte mirosul explozibilului în aer", remarcă jurnalistul CNN.

El a discutat cu medicii militari, care se află pe lista "obiectivelor" Moscovei. Lumea în care trăiesc acești medici este ascunsă în subteran, deoarece ultimele lor două puncte de triaj au fost bombardate.

"Când lovesc la o distanță mai mare de 100 de metri de noi, nu suntem atenți. Dacă e mai aproape, râdem isteric", povestește Eugen.

Un alt medic, Vlad, îl completează: "Le spun tuturor că vom muri cu toții. Dar un pic mai târziu. Poate peste 50 de ani."

"Acești oameni au, totuși, nevoie ca războiul să se termine în câteva luni, nu în ani, înainte să rămână doar praf", concluzionează corespondentul CNN Nick Paton Walsh.

×
x close