Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Liber la turismul spaţial! Şase norocoşi pleacă în sejur cu racheta. Unul dintre ei are 90 de ani

Liber la turismul spaţial! Şase norocoşi pleacă în sejur cu racheta. Unul dintre ei are 90 de ani

Blue Origin, compania miliardarului Jeff Bezos, va relua zborurile către spațiu în acest weekend, după o pauză de doi ani.

de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Mai 2024   •   19:48

Şase turişti vor ajunge în spaţiu şi vor experimenta condiţiile de imponderabilitate. La bordul capsulei lansate cu racheta New Shepard va fi şi Ed Dwight, un sculptor de 90 de ani care a făcut istorie în 1961, când a fost primul candidat astronaut afro-american din SUA,dar care nu a fost niciodată selectat să se alăture unei misiuni spațiale.

Duminică el ar trebui să devină cel mai în vârstă om care a călătorit vreodată în spaţiu. Alături de el, alţi cinci turişti, printre care şi o contabilă care s-a pensionat.

Nu se cunoaşte preţul biletului dar presa speculează că ar fi în jur de 200 de mii de dolari. Zborul va dura 11 minute timp în care capsula va ajunge până la Linia Kármán granița dintre atmosfera Pământului și spațiul cosmic. Se află la 100 de km altitudine.

După câteva minute de imponderabilitate turiştii vor ateriza pe Pământ.

×
Subiecte în articol: Blue Origin Jeff Bezos
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Imagini exclusive cu tinerii găsiți morți într-o cameră de hotel
x close