Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Guvernul vrea să majoreze accizele la combustibil. Preţurile din prima zi a lui 2024 

Guvernul vrea să majoreze accizele la combustibil. Preţurile din prima zi a lui 2024 

Carburanţii s-ar putea scumpi de la 1 ianuarie după ce Guvernul se gândeşte să indexeze preţul acestora cu rata inflaţiei. E o metodă bună de a strânge bani dacă ne gândim că aproape jumătate din preţul combustibililor reprezintă taxe.

pompa benzinarie motorina benzina
Sursa foto: Getty Images I SolStock
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Dec 2023   •   19:46

Românii vor plăti mai mult pentru carburanţi de la 1 ianuarie. Surse Antena 3 CNN spun că Guvernul vrea să indexeze preţurile cu rata inflaţiei chiar de la începutul anului pentru a strânge mai mulţi bani la buget.

Asta va însemna că fiecare litru de combustibil va costa mai mult cu 60 de bani în 2024. La aceste scumpiri se pot adăuga şi cele provocate de variaţia barilului de petrol pe pieţele internaţionale.

Guvernul analizeză două variante. Primul scenariu al majorării accizelor presupune trei creşteri în 2024: în ianuarie, aprilie şi iulie.

Am plăti cu aproximativ 20 bani în plus pentru fiecare litru de combustibil după fiecare majorare.

Conform unor surse, a doua variantă presupune o singură majorare, de aproximativ 60 de bani per litru, chiar din ianuarie.

Guvernul vrea să majoreze accizele la combustibil 

După un an de oscilaţii ale preţurilor, noile majorări nu îi surprind pe români. Unii se tem că preţurile ar putea creşte la toate produsele, pe lângă carburanţi.

Primele majorări ale accizelor ar trebui sa fie aplicate chiar din ianuarie 2024.

Modalitatea nu a fost încă stabilită.

×
Subiecte în articol: accize benzina motorina carburanti guvern
Citește mai multe din News Hour with CNN
» Vezi toate știrile din News Hour with CNN
Cele mai noi știri
Parteneri
x close