Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Primarul care le promite bucureştenilor că le va "dona" bani pentru plata datoriilor către Termoenergetica

Primarul care le promite bucureştenilor că le va "dona" bani pentru plata datoriilor către Termoenergetica

Campania electorală a fost dusă la un alt nivel. O mie de locuitori din Bucureşti s-au trezit cu o scrisoare prin care erau anunţaţi că un primar şi-ar dori să le plătească datoriile către Termoenergetica.

de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Mai 2024   •   19:30

Este vorba de locatarii blocului de pe strada Gării de Nord care de mai mulţi ani sunt deconectaţi de la sistemul public de încălzire din cauza datoriilor uriaşe. Ba mai mult, primăria şi-ar dori să finanţeze mutarea locatarilor de la primele trei etaje pentru ca blocul să fie consolidat cât mai repede.

De săptămâna trecută, cutiile poştale din acest bloc au fost pline de pliante electorale. Spre exemplu, îl avem pe domnul Burduja, îl avem pe domnul Tuţă, dar şi o scrisoare de la  primarul Clotilde Armand. O scrisoare prin care îi anunţă pe locuitorii acestui bloc că le va plăti datoriile. Ba mai mult, îi invită în şedinţa Consiliului Local pentru a pune presiune pe cei care trebuie să voteze acest proiect.

Campania electorală din cel mai bogat sector al Capitalei a luat cu totul şi cu totul o altă turnură. După trei ani şi jumătate de mandat, primarul Clotilde Armand, a aflat despre situaţia în care se află cel mai mare bloc din sectorul pe care îl conduce. Cu o datorie de peste 1 milion de lei la Termoenergetica de ani buni, blocul a fost decuplat de la sistemul public de încălzire.

Mai exact, primăria a pus pe ordinea de zi a consiliului local un proiect prin care se angajează să achite datoria de aproximativ un milion şi jumătate de lei, iar mai apoi să mute locatarii de la primele trei etaje în alte apartamente pentru ca municipalitatea să înceapă consolidarea acestui bloc cu şase scări şi risc seismic 1.

Florin Manole (PSD): "E doar un discurs de campanie"

"Clotilde Armand a avut trei ani şi jumătate până acum să rezolve această problemă şi multe alte probleme ale cetăţenilor din Sectorul 1. Faptul că a apucat-o hărnicia fix în campania electorală, cred că este evident pentru toţi cetăţenii Sectorului 1 că este o ipocrizie şi chiar cred că aici este ceva la limita legii.

E doar un discurs de campanie. E încă un mod pe care Clotilde vrea să zică că a încercat să le dea bani, dar nu au lăsat-o alţii. Nu o să spună niciodată că de fapt legea nu o lasă să dea bani în campanie electorală şi în general în felul acesta", spune  Florin Manole,  preşedinte PSD Sector 1

Clotilde Armand "Banii vor ajunge în conturile Termoenergetica. Este o donaţie"

Tot după trei ani şi jumătate, Clotilde Armand a acceptat să discute cu echipa Antena 3 CNN pe această temă. Edilul susţine că banii nu ar trebui considerați ca un gest electoral, ci ca o donaţie.

"Cei din opoziţie spun că ar fi o formă de campanie electorală, pomană electorală, pentru că aţi ales să faceţi acest gest acum. Să ştiţi că nu este aşa. Să ştiţi că oamenii nu vor vedea banii respectivi. Banii vor ajunge în conturile Termoenergetica, este vară, oamenii deja s-au organizat altfel, au alte surse de încălzire.

Aceşti bani nu le va schimba viaţa oamenilor. Noi ne dorim doar o asociaţie de proprietari funcţională pentru obiectivul de a reabilita blocul. Este o donaţie", spune Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 Bucureşti. 

Subiectul va fi dezbătut săptămâna aceasta în cadrul ședinței de consiliu local. 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close