Antena 3 CNN Actualitate Justiție Premieră în dosarul generalilor SRI. Hideg este dat în judecată de Trăilă pentru neplata intervenţiilor în justiţie

Premieră în dosarul generalilor SRI. Hideg este dat în judecată de Trăilă pentru neplata intervenţiilor în justiţie

reteaua coldea-dumbrava
Florian Coldea, Catălin Hideg şi Dumitru Dumbravă. Sursa foto: Hepta | Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Iul 2024   •   19:28

Premieră în scandalul de corupţie al anului. Avocatul Doru Trăilă îl execută silit pe Cătălin Hideg, omul de afaceri care a denunţat reţeaua lui Florian Coldea la Direcţia Naţională Anticorupţie(DNA). 

Cu alte cuvinte, avocatul Doru Trăilă i-a pus poprire pe conturi pentru aproximativ 300.000 de euro, suma rămasă neachitată pentru intervenţiile în justiţie.

Procurorii DNA, spun că banii erau în realitate, încasaţi de la diverşi clienţi de către avocat şi viraţi apoi către firma de consultanţă, pentru intervenţii în justiţie. Optimizări, cum ar spune pe interceptări Dumbravă.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, una dintre firmele lui Dumbravă a încasat, doar într-un an şi doar de la societatea de avocatură a lui Doru Trăilă, peste un milion de euro, pentru consultanţă. Aceeaşi societate care a încheiat mai multe contracte de reprezentare în instanţă cu denunţătorul Cătălin Hideg.

Omul de afaceri, Cătălin Hideg, i-a denunţat pe toţi la procurori, susţinând că i s-ar fi cerut 600 de mii de euro plus TVA pentru ca generalii să intervină la magistrații de la Tribunalul Bucureşti, pentru o pedeapsă mai mică, în dosarul în care a şi fost condamnat la patru ani, pentru o presupusă fraudă cu fonduri europene.

Cătălin Hideg a plătit doar o parte din banii pentru optimizare, iar acum, firma de avocatură îl execută silit, pentru aproximativ 300.000 de euro.

"Disperarea lor nu mai are margini, vor să facă bani şi de la morţi. Deja firma este moartă, n-au decât să vină luni dimineața să ia cheile", spune Cătălin Hideg. 

Între timp, generalii Coldea şi Dumbravă au dat iar cu subsemnatul azi la poliţie. Florian Coldea, la Poliţia Voluntari, iar Dumitru Dumbravă, la secţia 11, în Capitală. Însă, fostul său coleg de la Serviciul Român de Informaţii a stat 30 de minute pe scările poliţiei şi a plecat acasă cu autobuzul.

"Am liber ca pensionar pe mijloacele de transport. Am zis să merg cu STB-ul, să-mi valorific permisul de pensionar", spune Dumitru Dumbravă. 

Ca şi în faţa Poliţiei, generalul Dumbravă a răspuns la întrebări, a ironizat şi a acuzat că a ajuns un demon în ochii opiniei publice din cauza unor grupuri de interese. Părintele câmpului tactic din justiţie a mai spus că procuroarea de caz este foarte eficientă şi că aşteaptă finalizarea dosarului şi nu prescrierea.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Circulația pe podul Giurgiu – Ruse, restricționată timp de două luni
x close