Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Ce mai pot face proprietarii mașinilor distruse de copacii căzuți | CASCO a devenit un lux după ce prețurile s-au dublat

Ce mai pot face proprietarii mașinilor distruse de copacii căzuți | CASCO a devenit un lux după ce prețurile s-au dublat

Prețul asigurării CASCO aproape s-a dublat în ultimul an iar această scumpire a transformat produsul respectiv într-unul de lux pentru majoritatea românilor. 

de Ioana Ciobanu    |    31 Ian 2023   •   18:58

Puțin peste 900.000 de șoferi beneficiază de protecția unei astfel de polițe, care se poate dovedi de un real ajutor mai ales în timpul iernii, când sunt multe accidente rutiere și când se înmulțește numărul incidentelor în care copacii cad peste mașini.

Un astfel de caz a fost semnalat recent în Capitală: mașina unui tânăr a fost distrusă după ce un copac a căzut peste vehicul chiar în fața proprietarului.

Acesta nu speră să primească despăgubiri și nu vrea să dea în judecată autoritățile.

Timpul, măsurat în ani, pe care se gândește că-l va pierde în instanță, l-a descurajat, după cum a mărturisit el, într-o discuție cu jurnalistul Antena 3 CNN.

Citește și: Metoda prin care şoferii români pot obţine un preţ mai bun pentru asigurare RCA

"Nu am nicio speranță să îmi recuperez banii. Mașina este veche, un casco este scump, per total nu ar fi fost rentabil", spune Mihai, șoferul păgubit.

Polița CASCO este o variantă pentru a acoperi daunele în astfel de situații, dar motivul principal pentru care puțini șoferi apelează la ea este prețul.

Acesta depășește, uneori, valoarea vehiculului asigurat.

Suma plătită diferă în funcție de șofer, de asigurător, dar și de mașină.

Asiguratorii pun scumpirile pe seama prețului pieselor.

Ei propun pachete complete care să acopere riscul celor mai întâlnite avarii, inclusiv cele provocate de căderi de copaci sau stâlpi, dar și cele produse de fenomene naturale.

×
Subiecte în articol: CASCO asigurare copaci căzuți
Citește mai multe din News Hour with CNN
» Vezi toate știrile din News Hour with CNN
Cele mai noi știri
Parteneri
x close