Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Arest la domiciliu pentru şase suspecţi din dosarul foștilor angajați MAI implicaţi în traficul de migranţi

Arest la domiciliu pentru şase suspecţi din dosarul foștilor angajați MAI implicaţi în traficul de migranţi

Mai mulţi suspecți, printre care şi fostul ofiţer al Ministerului Afacerilor Interne care ar fi fost liderul rețelei, au fost plasaţi în arest la domiciliu.

jandarmi
Arest la domiciliu pentru şase suspecţi din dosarul foștilor angajaţi MAI implicaţi în traficul de migranţi
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Iun 2024   •   18:10

S-a respins propunerea de arestare preventivă formulată de DIICOT. Judecătorii au dispus măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile, pentru toți cei şase inculpați prezentați de DIICOT.

Decizia nu este definitivă, poate fi contestată în 48 de ore de la pronunțare.

Gruparea care, spun anchetatorii, genera o stare de pericol la adresa securității naționale, ar fi adus în ţară peste 1.000 de străini, potențiali teroriști, din țări precum Siria, Pakistan sau Bangladesh, sub paravanul unor false contracte de muncă. 

Cu tot cu ancheta în curs, ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a transmis că se va face curăţenie în toate structurile.

Potrivit anchetatorilor, liderul grupării ar fi Dan Vasile, fost angajat al vechiului Doi şi-un sfert şi fost şef de la Investigaţii Criminale Timişoara, un om al sistemului dat afara în 2019.

Ofiţerul în rezervă şi-a deschis o asociație prin care pretindea că protejează drepturile migranţilor. În realitate, acesta racola muncitori din ţări non-UE, favorizând intrarea în România şi apoi în spațiul Schengen a mai multor cetăţeni cu potenţial terorist. 

Migranții erau cazaţi în apartamentele altor membrii ai grupării până li se rezolvau actele. Apoi, plecau în alte ţări mult mai dezvoltate economic, fără să lucreze în România la firmele angajatoare. 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Partidul Conservator britanic, pe marginea abisului. Trei scenarii pentru alegeri
x close