Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Peste 10 milioane de oameni sub alertă severă de îngheţ. Corespondenţă specială din mijlocul zăpezilor care au îngenuncheat America

Peste 10 milioane de oameni sub alertă severă de îngheţ. Corespondenţă specială din mijlocul zăpezilor care au îngenuncheat America

Iarnă cu probleme uriașe în Statele Unite. O puternică furtună de zăpadă afectează deja peste 10 milioane de americani. Mulți sunt blocați în case sau în aeroporturi după ce avioanele cu care trebuiau să decoleze au rămas la sol.

BeFunky-collage (2)
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Dec 2022   •   19:31

Meteorologii americani au anunțat temperaturi de până la -45 de grade Celsius fiind cel mai friguros Crăciun din ultimii 40 de ani. Cel puțin 47 de persoane au fost ucise de frigul năprasnic.

Amploarea furtunii din Statele Unite este fără precedent, întinzându-se de la Marile Lacuri, de lângă Canada până la Rio Grande, de-a lungul graniței cu Mexicul. Aproximativ 60 % din populația Statelor Unite s-a confruntat cu un fel avertisment de vreme severă, iar temperaturile au scăzut drastic sub normal de la est de Munții Stâncoși până în Munții Apalaș, a precizat Serviciul Național de Meteorologie.

Furtuna și-a dezlănțuit toată furia asupra orașului Buffalo, cu vântul cu forța unui uragan și zăpadă, care au provocat condiții de viscol, paralizând eforturile de intervenție de urgență.

Guvernatorul statului New York a declarat că aproape toate camioanele de pompieri din oraș au fost blocate și a cerut oamenilor să respecte interdicția de a conduce pe drumurile din regiune. Oficialii au declarat că aeroportul va fi închis până marți dimineața.

Paulo Sandoval, conrespondent CNN, a vorbit de la fața locului despre situația din America.

"Ieri, norii au luat o pauză. Am văzut chiar și soarele, iar în această dimineață ne-am trezit cu acea bandă de zăpadă care se deplasează spre nord.

Serviciul Național de Meteorologie de aici din Buffalo se așteaptă ca ninsoarea să continue până mâine și se așteaptă la un total de 30 de centimetri de zăpadă în plus.

Acum sunt puțin peste 12 decese confirmate, după furtuna de ieri noapte. Alți oameni au suferit urgențe medicale. Trei oameni și-au pierdut viața după ce serviciile de urgență nu au putut ajunge la ei în acest weekend, deoarece pe drumuri era imposibil de condus", a declarat acesta.

×
Subiecte în articol: Inghet America
Citește mai multe din News Hour with CNN
» Vezi toate știrile din News Hour with CNN
Cele mai noi știri
Parteneri
x close