Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Informaţii exclusive despre adevăratele afaceri ale șefului Romarm. De ce a primit interdicție pe cinci ani

Informaţii exclusive despre adevăratele afaceri ale șefului Romarm. De ce a primit interdicție pe cinci ani

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 19:12 02 Feb 2023 Modificat la 19:12 02 Feb 2023
gabriel tutu
Care sunt afacerile șefului Romarm. De ce a primit interdicție pe cinci ani Sursa foto: Mediafax Foto / Eduard Vinatoru

Gabriel Țutu a fost numit in funcția de director Romarm în 2019, după ce lucrase, în trecut, ca ofițer în cadrul Serviciului Român de Informații, dar și în cadrul Departamentului de Securitate Comercială.

"Un manager extrem de motivat și proactiv, cu o experiență solidă în domeniul sistemelor de securitate și siguranță a informației", se recomandă acesta pe site-ul Romarm.

În privinţa producţiei de armament însă, experienţa lui a fost zero atunci când a fost angajat.

"Este clar că nu a fost respectată legea 232, care spune că pentru a fi director trebuie să ai o experiență de cinci ani în domeniu. Dânsul nu a lucrat niciodată în industria apărării", a declarat Cristinel Necula, fost director UPS Dragomirești.

Mai mult, în timp ce conduce Romarm, Gabriel Țuțu este și administrator de firmă.

Citește și: Alexandru Piţurcă și directorul Romarm, Gabriel Țuțu, plasați sub control judiciar, ca și Victor Pițurcă, în dosarul măștilor neconforme pentru MApN

Patronul unei firme cu un singur angajat

Infoprimus Research SRL este o societate care desfășoară "activităţi de investigaţii", de la care Gabriel Țuțu a încasat, în 2021, dividende în valoare de 94.000 de lei.

Astfel, firma cu un singur angajat a avut o cifră de afaceri de 141.000 de lei și un profit de 66.000 de lei, iar în 2021, societatea a fost executată silit pentru o datorie la bancă de 61.000 de lei.

O altă societate la care Țuțu apare ca acționar este Al Fayoum Business SRL.

Partenera de afaceri a șefului Romarm este Cristina Roxana David, angajată a Secretariatului General al Guvernului, iar obiectul de activitate al societății este "consultanţă pentru afaceri şi management", firma fiind pe pierdere.

Potrivit CV-ului, ea a fost angajata SRI zece ani, cinci dintre aceştia şi în perioada în care Gabriel Ţuţu lucra în aceeaşi instituţie.

Gabriel Ţuţu, nu a avut voie, până acum trei ani, să ocupe vreo funcţie în vreo societate de asigurări, după ce a fost sancţionat de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Până în 2016, Ţuţu a fost membru al Consiliului de Supraveghere al societăţii "Forte Asigurări Reasigurări", când s-a descoperit că a efectuat operaţiuni comerciale împotriva firmei şi în favoarea unor persoane apropiate lui.

Pe 30 ianuarie, Gabriel Țuțu a fost reținut de DNA, fiind implicat, alături de Victor Pițurcă, în dosarul măștilor neconforme.

Până la clarificarea situației, conducerea interimară a Romarm va fi asigurată de directorul economic, potrivit Ministerului Economiei, citat de adevarul.ro.

×
x close