Antena 3 CNN Emisiuni La ordinea zilei VERGU - FUNERIU, O AMICIȚIE DE 4 MILIOANE DE EURO

VERGU - FUNERIU, O AMICIȚIE DE 4 MILIOANE DE EURO

VERGU - FUNERIU, O AMICIȚIE DE 4 MILIOANE DE EURO
03 Iun 2010   •   17:38

Andreea MUNTEANU

Melania Mandas Vergu, consilierul ministrului educației și personajul cel mai controversat al ultimelor zile, a venit La Ordinea Zilei să explice de ce consideră că nu are motive să-și dea demisia din funcția de la minister. Vergu este acuzată că și-ar fi folosit funcția publică pentru proiectul său european în valoare de 4 milioane de euro. Ea ar fi cerut rectorilor situații despre stagiile de practică, informații necesare proiectului derulat prin firma sa. Rectorul de la ASE a confirmat azi că a primit o asemenea solicitare din partea Melaniei Vergu și că i-a și răspuns. Un alt rector, Adrian Gorun, de la Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu Jiu, membru al PDL, a cerut demisia lui Daniel Funeriu în urma scandalului Vergu. Dezvoltăm subiectul imediat.

Ori vă tăiem acum lefurile și pensiile ori nu vi le mai dăm deloc de la anul. Cam așa le-a transmis pensionarilor și bugetarilor insomniaca ministresă a Dezvoltării, Elena Udrea. O altă muză a actualei puteri, Andreea Vass, a spus, într-o emisiune televizată că, și citez, "suntem niște tâmpiți" dacă nu aplicăm măsurile anticriză. De la Târgu Jiu, Victor Ponta l-a făcut pe Emil Boc nesimtit și, uite așa, scena politică aduce din ce în ce mai mult a mahala. La PDL nervii sunt întinși, s-a mai adunat un vot în favoarea moțiunii de cenzură. Senatorul George Severin a anunțat că va vota moțiunea cu bilele la vedere chiar dacă va fi dat afară din partid. Și nu e singurul.

Mitinguri azi în mai multe orașe între care Brașov, Deva, Drobeta Turnu Severin și Iași. La Deva, oamenii au ars portretul șefului statului și au scandat "Deșteaptă-te, române!". Polițiștii și funcționarii publici au găsit o metodă originală de protest. De azi fac grevă prin exces de zel. Pe nervii noștri, ce-i drept, pentru că asta înseamnă, de exemplu, că timpul de așteptare la ghișee va crește pentru că funcționarul va căuta la nesfârșit prin documente și le va verifica vorbă cu vorbă. Și mai poate însemna că polițistul rutier va opri pentru control 50 de mașini odată ceea ce va provoca adevărate blocaje în trafic. Vorbim despre toate cu Ecaterina Andronescu-vicepreședinte PSD, fost ministru al Educației, Melania Mandas Vergu-consilier al ministrului educației, George Severin, senator PDL și Marin Gruia, lider al Sindicatului National al Polițistilor. Vom intra în legătură directă și cu profesorul Gheorghe Rădulescu, șeful Agenției de Evaluare și Asigurare a Calității Educației.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close