Antena 3 CNN Emisiuni La ordinea zilei Udrea se joacă pe bani grei, Mazăre ne luminează-n zig zag, Boc bâlbâie Codul Fiscal

Udrea se joacă pe bani grei, Mazăre ne luminează-n zig zag, Boc bâlbâie Codul Fiscal

Udrea se joacă pe bani grei, Mazăre ne luminează-n zig zag, Boc bâlbâie Codul Fiscal
28 Iul 2010   •   17:47
Andreea Munteanu


Anul și brandul de țară. 74 milioane de euro vor fi cheltuiți pentru a transforma România dintr-un "land of choice" neales de nimeni într-o grădină a Carpaților în care, speră Elena Udrea, vor înflori turismul ecumenic și cel ecologic. Cu litoralul ne-am lămurit, nu mai e prioritate turistică, nici peștii nu mai cresc în copaci și nici zebrele nu mai defilează prin fața Casei Poporului așa cum o făceau anul trecut în viziunea ministerului de resort. Nici măcar găselnița cu româncele care deveniseră musulmane în masă (va amintiți, în celebrul clip o compatrioată se mărita cu mai mulți bărbați odată) nu a dat roade așa că, de data asta, mizăm pe mînăstiri. Noul brand de țară se va lansa mâine în cadrul Expoziției Mondiale de la Shanghai. Discutăm despre cum se joacă România, în fiecare an, de-a brandul de țară, pe bani grei.

În timp ce ne relansăm la Shanghai, la Constanța, cândva un obiectiv turistic, ne pregătim să mergem în zig zag urmărind luminile pe care-și mai poate permite să le lase aprinse primarul Mazăre după ce a fost amenințat cu pușcăria dacă nu taie cheltuielile. Vorbim cu Radu Mazăre în câteva clipe.
De pe litoral revenim la București unde guvernul încins de căldură pare să o fi luat razna definitiv. A mai amânat cu câteva zile modificările la Codul Fiscal referitoare la drepturile de autor. Așadar 500 000 de oameni mai sunt ținuți cel puțin până luni în stand by fără să știe când, cum și dacă își vor mai lua banii. De la Washington vine o analiză interesantă - inflexibilitatea fiscală a FMI amenință recuperarea economică a Europei. Analizăm subiectul. Iar de la francezi aflăm că vor să scape cu orice preț de rromi. În această seară se preconizează că guvernul de la Palatul Elysee va adopta niște măsuri foarte tranșante în sensul acesta. Francezii vor să-i trimită pachet pe rromi în țările din care provin, le dau și bani ca să plece, iar noi suntem amenințați că, dacă nu-i reintegrăm, nu intrăm în spatiul Schengen. În 2009 Ministerul Imigrației de la Paris a expulzat 9.875 de romi, 85 la sută către România. La Ordinea Zilei sunt Mircea Diaconu, Cezar Corâci, Radu Mazăre-în direct de la Constanța și deputatul PDL Gheorghe Ialomițianu, în direct de la Brașov.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close