Andreea MUNTEANU
Senatorul Bădescu, viceliderul grupului parlamentar, și-a dat azi demisia din partid și s-a înscris în PSD. Pentru că a fost ales uninominal, spune el, și pentru că nu crede în măsurile anticriză pompieristice ale lui BOC. Ieri, 3 deputați PDL au votat pentru moțiunea simplă împotriva lui Sebastian Vlădescu, iar unul s-a abținut. Victor Ponta anunță că și alți parlamentari PDL ar vrea să treacă în opoziție, semn că moțiunea de cenzură, până acum văzută doar ca o formalitate, începe să aibă sorți de izbândă. Boc dă din umeri și spune că va discuta cu parlamentarii nemulțumiți să-i convingă să nu-l trântească în plen.
Apar noi liste cu salarii halucinante. Aflăm că la Societatea Națională de Radiocomunicații sunt femei de serviciu plătite cu 3. 200 de lei pe lună, strungari care câștigă 5. 500 de lei pe lună și șoferi de 4.000 de lei lunar. Că un șef de serviciu are leafă de 250 de milioane de lei vechi deja nu ne mai miră. Nu înțelegem însă de ce un statistician care lucrează în aceeași societate este plătit cu doar 12 milioane de lei vechi. Este munca lui mai puțin importantă decât cea a unui lăcătuș care încasează 40 de milioane tot în lei vechi? Dezvoltăm subiectul imediat.
Doamna Udrea a apărut nemachiată azi, după ședința de guvern, ca să confirme, probabil, că insomniile nu-i dau pace. Se apropie scadența împrumutului de 3 milioane de euro și nu a reușit încă să vândă apartamentele din blocul pe care l-a construit în regie proprie. Dacă nu vinde, n-are de unde să dea banii înapoi, nemaivorbind de faptul că ar putea fi nevoită să-și scoată pe ebay colecția de genți și pantofi de firmă ceea ce, înțelegem, ar putea s-o dărâme psihic. Întrebată de jurnaliștii de la Realitatea cum de s-a lăsat numită ministru al Dezvoltării când n-a fost în stare să facă profit nici măcar dintr-un bloc de câteva apartamente, Udrea le-a răspuns să-și vadă de salariile pe care le primesc cu țârâita de la Vântu. Și să țină de cont de faptul că, după o noapte de insomnie, ei îi vin cele mai bune idei pe care, apoi, le pune în practică în politică și la minister. Frumos răspuns, mărețe idei - le-am tot comentat și le vom comenta la Ordinea Zilei.
Dimineața a început cu o știre rămasă, deocamdată, în coadă de pește. Este vorba despre peste 50 de percheziții în mai multe județe într-un caz legat de interceptări ilegale ale telefoanelor unor magistrați, politicieni și oameni de afaceri. Zeci de învinuiți sunt acuzați că ar fi folosit softuri speciale pentru a controla telefoanele unor persoane publice pe care, apoi, le șantajau. Analizăm subiectul cu un specialist, fostul colonel SIE Ionel Dragomir. La Ordinea Zilei au mai venit Maria Grapini, vicepreședinte PC, fostul ministru de Interne, Dan Nica, vicepreședinte PSD, Ioan Ghișe, senator PNL, Daniel Oajdea, deputat PDL și Peter Lakatos, deputat UDMR.