Antena 3 CNN Emisiuni La ordinea zilei Salmonella în tabără

Salmonella în tabără

1 minut de citit Publicat la 15:03 10 Iul 2007 Modificat la 15:03 10 Iul 2007
Salmonella în tabără
Dana GRECU

Pentru prima dată în cei peste 40 de ani de când există, tabăra Navodari va fi închisă. Totul a plecat de la o banală porție de pilaf cu carne de pui, meniul unui prânz obișnuit într-o tabără de copii la mare. Mâncarea era gustoasă. Asa au spus și copiii, dar și instructorii lor. Puțin după masă, au apărut problemele. Dureri de stomac, amețeli, vărsături. Copii și instructori au dat fuga la spital. Zeci de persoane diagnosticate cu toxinfecție alimentară. Carnea de pui ori era alterată ori a fost infestată cu salmonella de un bucătar neîngrijit. În primă fază, directorul taberei a declarat că simptomele au apărut după ce copiii au intrat în apa mării. Pentru că temperatura aerului a fost foarte mare, de peste 30 de grade, în timp ce temperatura apei mării nu a trecut de 11, 12 grade. O explicație la îndemână pentru un director speriat de amploarea incidentului. Cum se poate întâmpla un astfel de incident aflăm de la invitații noștri: Karoly Borbely, directorul Autorității Națională pentru Tineret, Liviu Rusu, director general siguranța alimentelor ANSV, Rodica Costinea, director Autoritatea Națională de Sănătate Publică.

×
x close