De mai bine de 24 de ore, oficial, România suflă în iaurt. Neoficial, autoritățile suflă în iaurtul cu fructe de la Danone încă de acum o săptămână. Pe 15 august a ajuns în mâinile alor noștri, notificare de la Comisia Europeană cum că un ingredient folosit la prepararea iaurtului cu fructe marca Danone ar putea fi toxic. O săptămână, românii n-au știut nimic despre subiect și, probabil, el era înmormântat dacă ziariștii n-ar fi mirosit informația. Ce e confidențial și ce nu atunci când dă buzna de peste graniță o știre ca aceasta despre care vorbim de 24 de ore, de când știm de ea. De ce au avut autoritățile lacăt la gură atâtea zile? Câți români au mâncat din iaurtul posibil, repet, posibil, contaminat cu dioxină. Și mai manâncă oamenii iaurt cu fructe de la Danone, în lipsa unor analize clare care să spună dacă produsul e bun de mâncat sau nu. Mai e în galantare lotul care expiră pe 11 septembrie? Aflam de la Liviu Rusu, director Siguranța Alimentelor din cadrul ANSVSA, Gheorghe Ciubotaru vicepreședinte ANPC, Marta Zachia chimist la Institutul de Cercetări Alimentare și Cristina Călin de la Jurnalul Național.