Antena 3 CNN Emisiuni La ordinea zilei RĂZBOI PE REFERENDUM

RĂZBOI PE REFERENDUM

RĂZBOI PE REFERENDUM
10 Iul 2012   •   04:05

ANDREEA MUNTEANU

Va putea fi demis Băsescu de majoritatea celor care se prezintă la vot pe 29 iulie sau de majoritatea numărului alegătorilor înregistraţi pe liste care se prezintă la vot? Curtea Constituţională a dat o decizie că majoritatea votanţilor înregistraţi trebuie să se pronunţe. Aceeaşi Curte Constituţională care, în 2007, susţinea că e suficientă majoritatea celo...r care se prezintă la vot pentru validarea referendumului. Cum se răzgândeşte Curtea Constituţională în România şi cam ce valoare are o lege dacă e făcută bucăţi şi reasamblată diferit de câte ori e nevoie în funcţie de interesul politic?
De partea cealaltă, useliştii afirmă că regulile nu se schimbă în timpul jocului şi că pentru acest referendum rămâne valabilă ordonanţa de urgenţă pe care au emis-o preventiv săptămâna trecută. Ordonanţa face demiterea preşedintelui mai uşoară. Dar liderii USL sunt cei care pretindeau aseară că vor respecta întocmai hotărârile CCR. E drept, hotărâri care se schimbă după cum bate vântul. Acum spun că vor respecta ce spune CCR la următorul referendum. Discuţii asemănătoare şi dispute între jurişti au fost şi la referendumul trecut. Ce se va întâmpla de această dată, care va fi impactul extern şi cât de responsabili sunt românii pentru soarta lor independent de ce spun/ fac politicienii?
In acestă seară, pun informaţiile în ordine Mihăiţă Calimente, PNL, Florin Iordache, PSD, Oana Stănciulescu, Petru Dandea, vicepreşedinte Cartel Alfa, Elena Cristian, redactor şef Income.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close