Antena 3 CNN Emisiuni La ordinea zilei Președintele și premierul - atunci și acum

Președintele și premierul - atunci și acum

Președintele și premierul - atunci și acum
17 Ian 2008   •   17:29
Dana Grecu

Cazul Norica Nicolai e departe de a se fi rezolvat. Dar, dacă stam să ne gândim ca seful statului, dupa întâlnirea cu premierul de aseară, a declarat ca nu o va numi ca ministru la justiție pe Nicolai, si premierul a spus si el ca trebuie gasita o solutie... am putea trage concluzia ca s-ar putea ca liberalii sa renunte la Norica Nicolai. Asta pusă cap la cap si cu faptul că, de la Palatul Victoria nu a plecat vreo plângere împotriva lui Traian Băsescu nici la Curtea Constitutionala, nici la vreo altă instanță...

Nu e prima dată când ministrul justitiei este motiv de luptă între președinte și premier. S-a întâmplat asta și pe vremea regimului Iliescu - Năstase. Rodica Stănoiu a fost nevoită să plece din guvern pentru că nu era tocmai favorita premierului Adrian Năstase. E adevărat că atunci lupta politică s-a purtat cu alte mijloace. Mai mult în culise. Foarte puțin în public.

Azi, la "Ordinea zilei", au venit la noi un fost președinte și un fost premier. Cel mai longeviv cuplu președinte - premier din istoria postdecembristă. Ion Iliescu și Adrian Năstase. Încercăm să lămurim dacă trecem prin cea mai grava criză instituțională și constituțională din ultimii 17 ani și cum și-au rezolvat Iliescu și Năstase problemele la vremea lor. Și ce ar face acum.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close