Antena 3 CNN Emisiuni La ordinea zilei MRU - AMBITII MARI, IDEI PUTINE

MRU - AMBITII MARI, IDEI PUTINE

MRU - AMBITII MARI, IDEI PUTINE
14 Mar 2012   •   04:00

ANDREEA MUNTEANU


Dupa o luna de mandat, Mihai Razvan Ungureanu aduce din ce in ce mai mult cu o forma scrobita lipsita de fond. Bun, am inteles ca a studiat la Oxford, ca doarme cu opera lingvistului Alexandru Graur sub perna, ca alaltaieri era la Iasi, ieri la MAE, azi si maine la SIE si Palatul Victoria. Am inteles ca ne tot tine in tensiune cu "purcesul la treaba", dar n-am inteles, de fapt, ce vrea de la noi si ce planuri de guvernare are. Intr-o luna de zile, nu am aflat absolut nimic despre ideile sale. L-am vazut doar cum a stat cuminte in Parlament cand Basescu il anunta ce are de facut si cum se ascunde dupa cires de cate ori e intrebat simplu "care-i treaba"? Pai, treaba e complexa, nu e asa cum credeti dumneavoastra, sistemul trebuie reformat din radacini, spune in foarte multe cuvinte atent rostite, absolventul de Oxford.
 Pai cum il reformam din radacini, nu de reforma asta a sistemului, ma rog, a statului, se ocupa regimul, in frunte cu presedintele, de atatia ani ca am obosit sa-i numaram? Iar o luam de la capat cu reforma si, daca da, in ce sens? A spus aseara ca se ocupa de sistem, nu de substantivele proprii cum ar fi Duta si Blejnar. Bine, domnule Ungureanu, dar sistemul e alcatuit exact din substantive proprii. Daca sistemul merge, e meritul substantivelor proprii. Daca sistemul nu merge, cum nu merge demult la noi, e vina substantivelor proprii. Ce e atat de greu de inteles?

Primul ministru ne anunta, plin de importanta, ca stie el ce face si c-o sa aflam noi poate peste o luna, poate peste doua.S i pana atunci ce se intampla? Pai pare ca se intampla doar ce zice seful de la Cotroceni, nimic altceva. In toata emisiunea de aseara, Sinteza Zilei, premierul nu a facut altceva decat sa se fofileze in asa fel incat sa nu-si supere seful. Mimand, altfel, independenta si autoritatea. Daca ati retinut vreo alta idee de la primul ministru in afara de faptul ca l-a sunat pe Victor Ponta, scrieti-ne pe blog sau pe facebook.

Emisiunea de aseara a fost asteptata mai ceva ca un meci de fotbal, ca un eveniment spectaculos. Un reprezentant al Puterii venea dupa mult timp la Antena 3, un post critic cu puterea. Noi, la Ordinea Zilei, spunem ca a fost doar un eveniment normal. Normal este ca puterea sa raspunda la intrebari, nu sa se fereasca de ele. Anormal este ceea ce se intampla de cand cu embargoul lipsit de argumente al Puterii. Deci nu, n-a fost un eveniment de exceptie, a fost doar o emisiune normala de televiziune.
 Asa cum ar trebui sa fie multe altele. Sunt La Ordinea Zilei Madalin Voicu, Oana Stanciulescu, Maria Sava, Florea Parvu, Rares Manescu.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close