Antena 3 CNN Emisiuni La ordinea zilei MOARTA CU ZILE ÎN MATERNITATE

MOARTA CU ZILE ÎN MATERNITATE

MOARTA CU ZILE ÎN MATERNITATE
05 Dec 2007   •   16:04
DANA GRECU
O femeie de 40 de ani a murit cu zile la maternitatea Giulești din capitală, la doar o zi după ce a născut prematur un baiețel care încă se luptă pentru viață. Natalia Ionescu aștepta acest copil de ani buni, timp în care a pierdut câteva sarcini. Văduv, îndurerat și scârbit de felul în care unii aplică politica halatelor albe, Mihai Ionescu, colegul nostru de la Romania Libera cere sistemului pedepsirea vinovaților.
Un strigăt degeaba. Cel puțin până acum. Pentru că sistemul este, se pare, surd atunci când se pune problema să-și dea pe mâna legii incompetenții și abrutizații. Pe cei care fac de râs breasla, profesia și jurământul lui Hipocrate. Azi la Prima Ediție încercăm să aflăm cum reacționează autoritățile sanitare când un om moare din cauza indiferenței celor care ar trebui să facă tot ce le stă în putință să-l țină în viață. Înainte să auzim drama unui român, jurnalist de meserie, care a asistat neputincios la moartea soției sale, echipa de la Prima Ediție face câteva precizări.
Știm că personalul medical este plătit cu salarii de mizerie, știm că medicii români încearcă să facă minuni cu mâinile și mintea lor pentru că nu au aparate performante. Știm că lucrează în condiții de lumea a treia. Știm asta . Și, de câte ori avem ocazia, o spunem doar doar ne va auzi cineva. Cu toate astea nu putem să închidem ochii când frustrările unora din sistem au ca efect moartea unor oameni care n-au nicio vină că politica sanitară este o Cenușăreasă.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close