Antena 3 CNN Emisiuni La ordinea zilei HAOS DE 36 MIL.EURO LA CNAS. PREFECTII,VATAFI PE BANII STATULUI.

HAOS DE 36 MIL.EURO LA CNAS. PREFECTII,VATAFI PE BANII STATULUI.

HAOS DE 36 MIL.EURO LA CNAS. PREFECTII,VATAFI PE BANII STATULUI.
12 Ian 2011   •   18:47

ANDREEA MUNTEANU

Boc i-a tras în piept şi pe militari. Mii de oameni au primit zilele acestea pensiile atât de recalculate încât le-a crescut tensiunea - 60% lipsesc din multe pensii şi e vorba nu doar de cele de peste 3000 de lei, cum spunea guvernul, ci şi de cele sub 3000 de lei. Reprezentanţii cadrelor militare în retragere acuză că adeverinţele privind recalcularea pensiilor sunt ilegale. Pe de altă parte, reprezentanţii MApN susţin că Oprea şi-a ţinut promisiunea şi nu a scăzut pensiile militarilor. Evidenţele indică însă altceva.
  Prefecţii şi şefii de Consilii Judeţene sunt, în jumătate de ţară, adevăraţi vătafi pe banii statului. O anchetă a ziarului Gândului arată că în judeţe precum Teleorman, Bihor, Sibiu, OLt, Prahova, Covasna, oamenii statului iau de la stat bani grei prin intermediul unor afaceri grase. Unii dintre ei şi-au trecut în 2010 afacerile pe numele rudelor, alţii nici măcar nu s-au obosit să facă asta. Afacerile merg de la 100 000 la 25 de milioane de euro.
 La Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, care ne dă atâtea dureri de cap în ultima vreme, s-a blocat sistemul informatic şi, în consecinţă, toată activitatea. Sistemul informatic care ar fi trebuit să fie ultraperformant a costat nu mai putin de 36 de milioane de euro şi a fost inaugurat cu mare tam tam chiar înaintea Crăciunului în prezenţa preşedintelui Băsescu. A funcţionat doar 22 de zile. Acum că sistemul a crăpat subit, asiguraţii s-au trezit aşteptând degeaba pe la cozi, unii dintre ei chiar "cu mortul pe masa" după cum singuri declarau.
Ce-i de făcut?. Discutăm la Ordinea Zilei cu Titus Corlatean, senator PSD, Andrei Gerea, deputat PNL, Toader Paraschiv, lider Sindicatul Politistilor, Dumitru Sandu, veteran de razboi si , de la Cluj, Petru Călian-PDL.


×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close