Antena 3 CNN Emisiuni La ordinea zilei Cum gem cei cu mașini de lux

Cum gem cei cu mașini de lux

Cum gem cei cu mașini de lux
04 Mai 2010   •   17:28
Andreea Munteanu

Vizita FMI în România ne-ar putea lăsa cu buzunarele goale. Potrivit unor informații din mai multe surse, TVA-ul ar putea ajunge la 25%. FMI ar fi spus guvernanților că nu mai are încredere în ei și le-ar fi cerut creșterea taxelor pentru atingerea unui deficit de 6,9%. Despre ce ar însemna pentru noi creșterea TVA discutăm La Ordinea Zilei.

După ce și-a luat de o grijă cu drumurile pe care le-a lăsat praf și pulbere, ministrul Transporturilor pare să viseze scaunul de la Finanțe. Și-a făcut propria listă de impozite și de ...dorințe. Ar vrea, de exemplu, să-i audă cum gem pe proprietarii de mașini de lux. Sunt spusele sale preluate dintr-un interviu pentru Gândul. Apoi spune că pamintul nelucrat ar trebui supraimpozitat, la fel ca și a doua si a treia proprietate. Și unii sindicaliști par să-i dea dreptate. Dumitru Costin a declarat azi ca n-are nimic impotriva ca TVA sa fie majorata pe anumite produse de lux. Tot el a avertizat că urmează un nou sezon de concediu fără plată pentru bugetari.

Între timp, dinspre Cotroceni bate vânt puternic de remaniere. Consilierul prezidențial Sebastian Lăzăroiu dă și un termen: până în toamnă, Guvernul trebuie să arate de ce e în stare, altfel va pleca acasă. Nu știm încă dacă total sau parțial. Lăzăroiu a fost confirmat imediat de Elena Udrea, despre care se știe că, de obicei, are informații de primă mână de la Președinție. La Ordinea Zilei au venit Niels Schneker, consultant financiar, analistul economic Ilie Serbanescu si presedintele BNS Dumitru Costin.

×
Citește mai multe din La ordinea zilei
» Vezi toate știrile din La ordinea zilei
Cele mai noi știri
Parteneri
x close