Antena 3 CNN Emisiuni La ordinea zilei BOC, BATISTA LA CONTROL

BOC, BATISTA LA CONTROL

BOC, BATISTA LA CONTROL
20 Apr 2010   •   17:23


Andreea MUNTEANU

Guvernul se află, de fapt, la Cotroceni. Bănuiam, dar azi informația a devenit oficială. Cel puțin pentru 2 ore cât au durat consultările la care șeful statului i-a convocat pe membrii cabinetului Boc. Din câte am putut auzi, Traian Băsescu și-a dat seama că nu putem trăi doar din împrumuturi, asta după ce el însuși avertiza acum o lună că am putea apela din nou la bunăvoința FMI. Cam puțini șomeri de la stat și cam trist în țară fără ANI, le-a mai spus Băsescu miniștrilor concentrați asupra notițelor. Este pentru prima oară când Guvernul se mută în păr la Cotroceni, iar analiștii estimează că săpuneala mediatizată de azi este preambulul unei remanieri.
La Parlament, continuă ping pong-ul cu pensiile. Premierul s-a trezit cu noaptea-n cap la Senat unde a promis că dacă legea trece în varianta guvernului, s-ar putea gândi la niște rente pentru unii militari și artiști. N-a spus însă când se va întîmpla asta. I-a amenințat pe senatori, dar și pe pensionarii din tribune, că, dacă nu merg pe mâna sa, sistemul actual de pensii își va da în curând ultima suflare.
Tot la Parlament, dar câțiva pași mai încolo, Roberta Anastase s-a luptat cu un stres - gardul Casei Poporului îi provoacă, pare-se, caustrofobie și nu-l mai vrea cu nici un chip acolo. Fără gard, clădirea ar deveni mai prietenoasă- recunoaștem ideea, îi aparține Elenei Udrea și a fost unul dintre obiectivele sale la învestirea ca ministresă. Să nu mai fie altceva de făcut?
Boc a primit cadou o salată din partea agricultorilor. I-o vor oferi, în plenul Parlamentului, conservatorii care, susținuți de PSD, au decis să depună o moțiune simplă pentru demiterea ministrului agriculturii. Între timp se scrie și moțiunea de cenzură. Discutăm subiectele la zi cu Daniel Constantin-președinte PC, Dan Nica-vicepreședinte PSD, Radu Stroe-secretar general PNL și consultantul financiar Niels Schnecker.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close