Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN iThink Terapia care ne calibrează sistemul endocrin și sistemul nervos: ”Cinci minute în fiecare dimineață”

Terapia care ne calibrează sistemul endocrin și sistemul nervos: ”Cinci minute în fiecare dimineață”

soare fereastra
Terapia care ne calibrează sistemul nervos. Sursă foto: Ezra Bailey / Getty Images
de Laura Dinu    |    Iusti Fudulu    |    25 Iun 2024   •   16:31

Doctorul Lavinia Bratu a explicat, în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, care este terapia care ne ajută să ne calibrăm, să ne găsim liniștea, și să avem un start bun în fiecare dimineață. 

Potrivit acesteia, cinci minute de stat în soare în fiecare dimineață pot face minuni pentru întreg organismul. Este chiar dovedit științific. 

”Simplitatea vine din legătura pe care poate am pierdut-o, și avem nevoie să o recalibram, din relația cu natura, cu Divinitatea. Sunt aceste terapii gratuite și extrem de benefice, cum ar fi expunerea la soare. 

Eu spun mereu lucrul acesta, stați la soare, cu ochii în soare, câteva minute dimineața, pentru tot ce înseamnă start la nivel endocrin și pentru tot ce se întâmplă în biochimia noastră”, spune medicul. 

”A trebuit să vină Andrew Huberman, de la Universitatea Standford, pentru a spune că este demonstrat că 5 minute dimineața, cu ochii în soare, ne calibrează, inclusiv la nivelul de vitamina D. Dar acestea sunt lucruri pe care oamenii le făceau firesc, apropo de simplitate. 

Plimbatul în natură, avem nevoie să ne liniștim mintea, avem un sistem nervos, un creier care se construiește prin stimulare. Și există niște ferestre de neuroplasticitate în evoluția noastră și acolo avem nevoie de informație și de stimulare.

Este uimitor să înțelegem că sistemul nostru nervos se calibrează și neuroplasticitatea are loc și atunci când stăm liniștiți.

Unul dintre cele mai grele exerciții care mă provoacă și pe mine, dar îi provoacă și pe oamenii cu care lucrez, este să stea câteva minute în liniște”, a mai spus Lavinia Bratu în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN. 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Lavinia Bratu Soare
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Rezultatele la Evaluare Națională 2024, clasa a VIII-a, au fost publicate
x close