Antena 3 CNN Emisiuni iThink Singura băutură care conține alcool și este recomandată pentru creier! Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Previne accidentul cerebral și cardiac!”

Singura băutură care conține alcool și este recomandată pentru creier! Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Previne accidentul cerebral și cardiac!”

Prof. dr Vlad Ciurea a explicat ce efect are alcoolul asupra creierului și asupra organismului și care este băutura care poate fi consumată într-o cantitate decentă și care poate avea efecte benefice asupra sănătății.

iThink Antena 3 CNN Vlad Ciurea
Singura băutură care conține alcool și este recomandată pentru creier! Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Previne accidentul cerebral și cardiac!” Sursa foto: iThink Antena 3 CNN
de Laura Dinu    |    Iusti Fudulu    |    24 Noi 2023   •   06:00

Potrivit renumitului neurochirurg, vinul roșu este recomandat pentru creier. Dar atenție! Doar atunci când este consumat cu măsură!

Invitat în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, prof. dr. Vlad Ciurea a subliniat că este de preferat vinul cât mai închis la culoare, și dacă se poate, făcut din struguri românești. 

”Ajung aici la un lucru foarte interesant: bem sau nu bem... Da, creierului îi place puțin vin roșu, desface vasele cerebrale, pofta de viață, previne accidentul vascular cerebral și cardiac. Acesta este vinul roșu.

Citește și: Cel mai sănătos îndulcitor pentru organism | Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Este absolut superb! Foarte bun și pentru creier!”

Vinul roșu are și o substanță care se numește Resveratrol și acest Resveratrol îmbunătățește calitatea vieții și calitatea funcției celulei nervoase. Resveratrolul se găsește și în acel strugure pe care îl aveam în copilărie și se numește Hamburg. Acel strugure închis la culoare, care este vestit pentru acest lucru. Deci căutați strugurii românești care erau atât de buni pentru dezvoltarea celulei nervoase. 

Am avut informații chiar de la profesorii de oftalmologie că îmbunătățește și activitatea retinei. Vasele retiniene pe bază de Resveratrol să văd mult mai bine. Este foarte interesant fenomenul”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

Medicul a mai vorbit și în trecut despre efectul alcoolului asupra organismului. Acesta a atras atenția că, la persoanele care consumă cantități mari de alcool, creierul se stafidește. 

”Din creierele pe care le-am operat și le-am văzut, creierul alcoolicului este cel mai degradat. Este un semn mare de alarmă. Creierul celui care consumă mult alcool se stafidește.

În rest, dacă un om are mai multe sau mai puține celule nervoase, dacă funcționează la un IQ mai dezvoltat, sau nu, adică un intelectual de super, super clasă și un lucrător, nu poți să spui că între cele două este o diferență foarte mare", a declarat medicul Vlad Ciurea pentru DC Medical.

Vezi și: Cea mai bună carne pentru organism! Vlad Ciurea: ”O recomand! Se potrivește exact cu structura cerebrală”

Mai mult decât atât, alcoolul afectează întregul organism.

"Sunt persoane, cum suntem noi, dacă bem două pahare de vin imediat le simțim. Auzim de alții, care beau de dimineața până seara o băutură românească numită țuică și nu au niciun fel de problemă.

Mai mult, s-au făcut și tratamente care fac și gargară cu țuică ca să se simtă bine. În zona Maramureșului și în Bucovina, această băutură este mult mai frecventă. Doza de alcool este pentru fiecare în parte. Cei care consumă alcool foarte mult au modificarea structurilor cerebrale și a întregului organism”, a mai precizat medicul.

×
Subiecte în articol: Vlad Ciurea iThink Iusti Fudulu
Parteneri
x close