Diferențe între generații există de când lumea, însă în zilele noastre, prăpastia pare mai mare ca niciodată. Viteza descoperirilor tehnologice ne-au adus în situația în care copiii noștri se nasc într-o cu totul altă lume decât cea în care ne-am născut noi.
"Noi și acum vorbim despre bătăliile cu turcii, despre cum cine a fost înainte în Ardeal, ungurii sau românii, despre cum a fost comunismul, noi ne tot referim la trecut, dar nu ne concentrăm la viitor. (...) Noi nu știm cum va arăta România și nici nu ne-am întrebat cum va trebui să arate România peste 20 de ani", consideră specialistul în comunicare.
Educație în spiritul epocii
"Toată epoca cu ultimele ei cuceriri, cu rezultatele în știință, educație, în cultură, există un spirit al epocii, nemții îi spun Zeitgeist, care se transmite copiilor, dar nu și părinților, pentru că părinții s-au format în altă epocă în care era alt spirit al epocii. Acest spirit al epocii este atât de nou, încât părinții nu mai pot să înțeleagă limbajul epocii copiilor lor și limbajul copiilor. Nu mai pot înțelege meseriile pentru care lucrează, nu mai pot înțelege din ce câștigă. S-au schimbat atât de rapid... Știți cum spune Alvin Toffler în Șocul Viitorului: prima a fost civilizația agrară, a doua a fost civilizația industrială, în care m-am născut eu și acum e civilizația informațională, care vine cu un design, cu un alt aranjament de valori, de meserii...", arată prof. univ. Dumitru Borțun.
Interviul poate fi urmărit integral pe Youtube și pe platformele de podcast. În fiecare duminică, de la 17:00, la Antena 3 CNN urmărește o nouă ediție, un nou subiect care îți deschide mintea și îți prezintă o perspectivă mai clară a lucrurilor care ne înconjoară, la iThink cu Iusti Fudulu.