Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN iThink Alimentul consumat zilnic de toți românii, care ar trebui evitat. Vlad Ciurea: ”Îmi pare rău, dar ăsta este adevărul!”

Alimentul consumat zilnic de toți românii, care ar trebui evitat. Vlad Ciurea: ”Îmi pare rău, dar ăsta este adevărul!”

Dacă despre zahăr se știe cât este de nociv, iată că există și un alt aliment, consumat de români la majoritatea meselor, care nu duce la nimic bun pentru organism.

iThink Antena 3 CNN Vlad Ciurea
Alimentul consumat de toți românii, care ar trebui evitat. Vlad Ciurea: ”Îmi pare rău, dar ăsta este adevărul!”
de Laura Dinu    |    Iusti Fudulu    |    16 Mai 2024   •   08:35

Ce este mai bun decât o ceașcă de cafea, la mijlocul zilei, când rămânem fără energie? Aceasta ne ajută să ne revenim rapid și să ne putem continua activitățile.

Dar v-ați gândit vreodată că starea de moleșeală este posibil să nu fie doar din cauza oboselii, ci și a alimentelor pe care le consumăm?

”De la alimentație provin toate lucrurile bune de care are nevoie întreg organismul și de la alimentație pornesc și toate lucrurile rele. La baza alimentelor, de la egipteni se știe, că toate lucrurile rele pleacă de la alimentație. Există o mulțime de alimente care plac creierului. Creierul se bucură de aceste alimente”, explica medicul Vlad Ciurea, în exclusivitate la Antena 3 CNN, în urmă cu ceva timp. 

Renumitul neurochirurg a explicat și care este alimentul care poate duce la starea de oboseală pe care o simțim majoritatea dintre noi. 

”Pâinea, în cantitate mică, este bună. Dar pâinea pentru creier, moleșește activitatea cerebrală. Tot carbohidrat este la bază. Iar amidonul stă la baza carbohidraților. Îmi pare rău, dar astea sunt adevărurile”, a explicat renumitul neurochirurg.   

Dar ce putem face ca să ne revenim puțin din oboseală? Potrivit profesorului, putem încerca ceva dulce. Dar nu orice dulce, ci unul care place creierului. 

”Zahărul care este în ștevie și care este în fructe, mierea de albine este absolut superbă!

Pledez și pentru ciocolată, ciocolată non însiropată, ciocolată cât mai neagră, cât mai seacă, este foarte bună pentru creier. Acea amărăciune este foarte bună.

Toate acestea sunt elemente care sunt foarte bune pentru creier. Se pot găsi variante în direcția respectivă”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Vlad Ciurea
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Viktor Orban îl vizitează pe Putin, după ce Ungaria a preluat președinția UE
x close