Antena 3 CNN Emisiuni iThink Cauza principală a migrenelor și cum scăpăm de ele: ”Sângele nu mai ajunge la creier!”

Cauza principală a migrenelor și cum scăpăm de ele: ”Sângele nu mai ajunge la creier!”

Laura Dinu, Iusti Fudulu
3 minute de citit Publicat la 20:00 22 Sep 2023 Modificat la 20:00 22 Sep 2023

Cu toții ne confruntăm, deseori, cu dureri de cap sau migrene. Acestea au devenit deja o obișnuință în viețile noastre. Din păcate, în loc să mergem la medic și să încercăm să aflăm cauza acestor dureri, preferăm să alegem metoda mai simplă. Un antiinflamator care ne ajută sa ne revenim în scurt timp. Problema este ca durerea de cap o sa reapară, și o să reapară din ce în ce mai des. Și asta deoarece am tratat doar simptomele, și nu cauza în sine.  

Invitat în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, Alexandru Ilie, Specialist în Recuperare Medicală prin Fizioterapie, a explicat care este una dintre principalele cauze ale durerilor de cap și ce putem face pentru a le ameliora.  

”Când capul pleacă în față, deja avem o presiune foarte mare la nivelul găurilor de irigare a creierului”

”Există sindromul de migrenă. Durerea de cap. Dacă te uiți în Google Trends, în Analytics, migrena este unul dintre cele mai căutate cuvinte. Cum să scapi de durerea de cap. Toți oamenii aceștia trebuie să se gândească la faptul că avem o corelare puternică între postura capului nostru, unde stă capul.  Urechea ar trebui să stea la nivelul umărului. Când capul pleacă în față, deja avem o presiune foarte mare la nivelul găurilor de irigare a creierului, avem două artere direct paralele pe coloana noastră vertebrală care fuzionează, se unesc și urcă în creierul nostru printr-o structură pe care o formează. 

Citește și: Poziția greșită pe care o avem când lucrăm la birou: ”Generează pe coloană o presiune cu 40%-80% mai mare decât când stăm în picioare!”

Asta afectează și acuitatea mentală, acesta este termenul. De multe ori vezi oameni care vin și după ora 12:00 simt nevoia de o cafea, pentru că au nevoie să se concentreze. Au nevoie de o cafea pentru că, de fapt, musculatura poate deveni un sistem de obturare a circulației noastre sanguine. Avem carotida și trunchiul bazilar, două structuri care irigă creierul nostru. Musculatura de pe fața anterioară a gâtului este cea care este foarte tensionată prin această poziție. Flexorii gâtului pot deveni la fel ca atunci când uzi florile și cineva din spate calcă pe furtun. Și atunci ne întrebăm de ce nu curge apă. Sângele nu mai ajunge la creier din cauza posturii pe care ai dezvoltat-o”, a explicat Alexandru Ilie la Antena 3 CNN.  

”După ce trei neurologi le-a spus că este din cauza stresului, le-a recomandat să facă niște gimnastică”

”Noi avem o capacitate fantastică de a mobiliza etajul cervical. Este unul dintre segmentele din coloana noastră vertebrală cu cele mai mari capacități de mobilizare. Over sitting-ul și viața sedentară este un drum sigur către durere și, cu cât intervii mai devreme, cu atât vei putea evita și vei putea avea o viață cu zero durere. 

Și ca să închid capitolul cu durerile de cap, gândește-te că am avut pacienți care au mers la neurologi, și mi-au spus că ăla nu e bun pentru că le-a dat doar câteva pastile și nu le-a trecut, s-au dus la al doilea, s-au dus la al treilea. După ce trei neurologi le-a spus că este din cauza stresului, le-a recomandat să facă niște gimnastică. 

Citește și: Obiceiul banal prin care slăbești până la opt kilograme | Nu este nevoie de dietă sau sport

Au făcut computer tomograf, au crezut că au tumori pe creier care apasă pe niște structuri. De fapt, o simptomatologie justificată, ai motive să crezi asta, pentru că te doare capul. Și atunci trebuie să facem un screening de specialitate, să eliminăm răul cel mai mare. Și acești pacienți au început să facă simple exerciții, făcute în 10-15 minute, dar făcute pe termen mediu și lung, deci un obicei din activitatea ta săptămânală”, a mai spus Alexandru Ilie în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

×
x close