„Aproape toate apele minerale naturale din România sunt natural carbogazoase. În contact cu apa, dioxidul de carbon penetrează rocile și ne aduc o cantitate chiar de 5 ori mai mare de minerale. Dar! Pentru că la îmbuteliere dioxidul natural se pierde. Pentru că România e țara șprițurilor, iar când românul deschide sticla trebuie să-i explodeze bulele în față, pentru ca apa să fie mai efervescentă, mai spumoasă, mai bună, mai plăcută, îmbuteliatorii impregnează de la sursă natural dioxid de natural. Dar pentru că impregnează sunt obligați de lege să scrie – carbogazificată.”, a explicat expertul în hidratare.
Bună de ți se face foame
„Atenție, avem și categoria de ape plate pe care se introduce dioxid de carbon și aici tot reziduul sec ne spune. Luăm două ape de la același brand și ne uităm la reziduul sec – apa plată și apa carbo. Dacă reziduul sec este identic înseamnă că la apa carbo s-a introdus doar dioxid de carbon alimentar și nu s-a schimbat cu nimic compoziția chimică. Dacă reziduul sec la apa carbo este de 3-5 ori mai mare, acestea ajung de obicei până la 2500 de miligrame pe litru. Aceste ape sunt extraordinar de benefice, dar au avantaje și dezavantaje. Avantajul este că ajută digestia, după mese e foarte bună apa carbo. Are un mic dezavantaj, înainte de masă stimulează pofta de mâncare.”, a mai spus Claudia Benea la iThink cu Iusti Fudulu emisiunea care deși nu-ți spune ce să gândești, cu siguranță te pune pe gânduri.