Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN iThink Cum să bei cafeaua fără să îți facă rău: „Dintr-o dată vezi cum se aplatizează burta, nu mai ai disconfort abdominal”

Cum să bei cafeaua fără să îți facă rău: „Dintr-o dată vezi cum se aplatizează burta, nu mai ai disconfort abdominal”

Cum să bei cafeaua fără să îți facă rău: „Dintr-o dată vezi cum se aplatizează burta, nu mai ai disconfort abdominal”
Cum să bei cafeaua fără să îți facă rău. Getty Images/ Stefania Pelfini
de Laura Dinu    |    Iusti Fudulu    |    26 Iun 2024   •   11:16

Doctorul Lavinia Bratu a explicat, în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, cum ar trebui să bem cafeaua astfel încât să nu ne facă rău. Potrivit acesteia, eliminarea laptelui din cafea ar putea avea efecte uimitoare pentru fiecare dintre noi. 

”Am lucrat cu oameni care au schimbat un singur lucru, nu au mai pus lapte în cafea. Cafeaua nici nu se bea, de fapt, cu lapte, decât atunci când este un desert, sau un răsfăț.

Scoțând laptele, dintr-o dată s-a aplatizat burtica, nu au mai avut disconfort abdominal, digestia fost una mult mai bună, nu au mai avut flatulențe...

Și atunci, dacă privim așa, ne dăm seama cat de mult contează acest lucru. Nu trebuie să fie intoleranță la lactoză, putem să avem doar o sensibilitate. Eu spre asta aș îndemna oamenii care consumă, să înceapă să fie atenți la ei, să își pună întrebări despre cum s-au simțit în ziua respectivă, după ce au scos acel lapte”, a explicat Lavinia Bratu. 

Există și cazuri însă când laptele nu este contraindicat, însă trebuie consumat doar după ce se verifică o eventuală sensibilitate. 

”Vreau să vă spun o poveste. Eu șapte ani de zile nu am consumat deloc lapte. Și am ajuns într-o tabără la mănăstirea Oașa, iar acolo, la micul dejun, am primit un lapte din acela cu smântână galbenă deasupra. Mă gândeam că dacă o să beau lapte, o să mă simt incredibil de rău, o să mă doară burta, după șapte ani în care nu am consumat lapte. M-am bucurat din plin de acel lapte, m-am bucurat de amintirea pe care am avut-o din copilărie legată de acel lapte cu grăsime. Și nu am avut absolut nimic.

Laptele care nu este contraindicat

Într-adevăr, laptele este un produs controversat. Și atunci haideți să luăm așa.

Laptele pasteurizat nu ar avea ce să caute în dieta noastră.

Punctul doi, trebuie să urmărim dacă nu avem o sensibilitate, și în același timp trebuie să avem grijă la cantitate, pentru că pe vremea bunicilor noștri nu aveam cantități enorme.

Așadar, îi îndemn pe toți să vadă cum se simt atunci când consumă lapte, cum se simt și fără, pentru că poate au o sensibilitate și încă nu știu”, a mai spus medicul în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Lavinia Bratu cafea
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Un actor care participa la FITS a fost găsit inconştient, în centrul Sibiului
x close