Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN iThink Gestul care ne trădează atunci când mințim: ”Nu poate fi controlat de creier!”

Gestul care ne trădează atunci când mințim: ”Nu poate fi controlat de creier!”

Gestul care ne trădează atunci când mințim. Din păcate, nu poate fi controlat de creier.

Gestul care ne trădează atunci când mințim: ”Nu poate fi controlat de creier!”
Gestul care ne trădează atunci când mințim: ”Nu poate fi controlat de creier!”
de Laura Dinu    |    Iusti Fudulu    |    07 Dec 2023   •   12:00

Aurelian Ciocan, doctor în comunicare, a explicat în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN de ce, de cele mai multe ori, fața ne dă de gol atunci când mințim și nu mâinile, picioarele, sau chiar cuvintele. 

”Noi putem să ne controlăm foarte bine membrele, picioarele, mâinile, chiar și partea de trunchi, și atunci mă pot concentra și la ceea ce fac cu fața, să îmi lucrez zâmbetul și să zâmbesc și să îmi mențin zâmbetul. Depinde foarte mult de cât de mult mă antrenez.

În schimb, mușchii feței, care sunt extrem de sensibili, reacționează imediat la emoție. Iar minciuna nu este o emoție. Prin asta poți decodifica o persoană care minte.

Vezi și: Cum recunoști cu ușurință un mincinos. Gesturile care îl dau de gol: ”O persoană care minte nu poate face asta!”

Mușchiul orbital, cel din jurul ochiului, este extrem de sensibil. De cele mai multe ori, acesta este declanșat doar de emoție, declanșat de sentimentul de bucurie, de revedere, sau se poate încorda foarte puternic și în ură. Și atunci apar și ridurile din jurul ochiului, dar și felul în care lucrează sprânceana, și modul în care se ridică colțul gurii. Toate funcționează prin mai mulți mușchi care lucrează prin automatisme”, a mai explicat Aurelian Ciocan în exclusivitate la Antena 3 CNN.

Gesturile pe care nu le putem face atunci când mințim

Mai sunt niște gesturi pe care le facem foarte bine în viața de zi cu zi, dar care nu ne ies uneori într-un discurs sau când mințim. Este vorba despre gesturile de negație prin care spunem că nu mai vrem, nu ne mai trebuie, că niciodată partenerul nu a fost alături de noi, că nu ne-a ajutat... De cele mai multe ori, una dintre mâini taie, face o tăiere într-un plan, sau chiar amândouă atunci când încărcătura negației este una foarte mare. 

Gesturile de negație uneori nu funcționează în discursul mincinosului, a celui care minte, pentru că dacă nu și-a pregătit minciuna cum trebuie, de la un simplu nu, el poate face chiar un gest afirmativ, să spună că nu a fost acolo în timp ce dă din cap că da. Acesta este unul dintre gesturile clasice”, a mai spus Aurelian Ciocan în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN. 

 

×
Subiecte în articol: aurelian ciocan iThink Iusti Fudulu
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Toți românii vor avea acces la servicii medicale de depistare a bolilor grave, din 1 iulie
x close