Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN iThink Alimentul care te hidratează, chiar dacă nu bei apă: „Corpul rămâne hidratat pentru o perioadă mai lungă de timp”

Alimentul care te hidratează, chiar dacă nu bei apă: „Corpul rămâne hidratat pentru o perioadă mai lungă de timp”

Alimentul care te hidratează, chiar dacă nu bei apă: „Corpul rămâne hidratat pentru o perioadă mai lungă de timp”
Alimentul care hidratează mai bine decât apa. Sursă foto: Westend61 / Getty Images
de Laura Dinu    |    Iusti Fudulu    |    30 Iun 2024   •   13:00

Adrian Vasile, expert naturopat, a vorbit, în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3, despre alimentele care ne hidratează chiar și atunci când nu bem apă îndeajuns. 

Potrivit acestuia, o hidratare chiar mai eficientă decât cea pe bază de apă vine din fructe.

”Sistemul imunitar devine foarte reactiv la tot ceea ce se întâmplă în interior și atacă anumite molecule. Împrumută energie. Este un efort pentru el să neutralizeze aceste substanțe.

În schimb, dintr-un măr, nu ai ce să neutralizezi, pentru că acolo proporția de apă este foarte crescută iar hidratarea este foarte eficientă prin legume și fructe. Pentru că apa respectivă este legată de molecule, de vitamine, de minerale, anumiți nutrienți, fibrele acelea solubile, etc. Și atunci corpul rămâne hidratat pe o perioadă mai lungă de timp. Acesta este secretul.

Cu cât hidratarea se face pe o perioadă mai lungă de timp, cu atât corpul poate extrage din nutrienți mai mult lichid. Adică este ca o pompiță adiacentă, programată de către Univers, care să ofere diferiți nutrienți, chiar și apă, pe o perioadă cât mai lungă de timp.

Poate că tu nu ai timp, ești într-o ședință, faci sport, ești cu copilul, te concentrezi, conduci, dar acești nutrienți își fac treaba lor acolo, în tăcere, în liniște. Acesta este un dar divin. Ni s-a oferit acest lucru pe tavă, doar trebuie să ne bucurăm de el”, a explicat Aurelian Vasile în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: apa mar Aurelian Vasile naturopat
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Continuă consultările premierului cu partidele pe tema datei prezidenţialelor
x close