Antena 3 CNN Emisiuni iThink Alimentul care îndepărtează depunerile de colesterol. Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Curăță vasele de sânge”

Alimentul care îndepărtează depunerile de colesterol. Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Curăță vasele de sânge”

iThink Antena 3 CNN
Alimentul care îndepărtează depunerile de colesterol. Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Curăță vasele de sânge”
de Laura Dinu    |    Iusti Fudulu    |    14 Iun 2024   •   06:00

Invitat în platoul emisiunii iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, prof. dr Vlad Ciurea a explicat că există un aliment care funcționează ca un ”panaceu” pentru organism, stimulând puternic imunitatea. Este vorba despre usturoi, care ajută, totodată, la curățarea vaselor de sânge, îndepărtând colesterolul depus. 

”Usturoiul, se știe de 5000 de ani lucrul acesta, de la vechile popoare... De ce evreii mănâncă usturoi continuu, încă din antichitate?

Este un adevărat panaceu, curăță vasele, îndepărtează depunerile de colesterol, stimulează imunitatea și stimulează activitatea celulelor nervoase și activitatea sinaptică. Sunt acele mici substanțe care pleacă din usturoi. Dovadă că, dacă de 5000 de ani se știe că acest popor ales în mod deosebit să consume usturoi, de ce consumă acest usturoi?

Eu am lucrat în Danemarca și făceam o pauză, dacă nu aveam de operat. Poporul Danez nu este foarte evoluat din punct de vedere genetic, să își îmbunătățească starea genetică, așa că spun ei, mănâncă usturoi. Dar aduceau un usturoi special, din Spania, care nu mirosea atât de tare. Al nostru este mult mai sănătos, să știți. Mult mai bun și mai sănătos”, a mai spus prof. dr. Vlad Ciurea. 

”De la alimentație provin toate lucrurile bune și toate lucrurile rele”

Potrivit medicului, alimentația are un efect extrem de important asupra sănătății noastre. 

”De la alimentație provin toate lucrurile bune de care are nevoie întreg organismul și de la alimentație pornesc și toate lucrurile rele. La baza alimentelor, de la egipteni se știe, că toate lucrurile rele pleacă de la alimentație.

Există o mulțime de alimente care plac creierului. Creierul se bucură de aceste alimente”, explica medicul Vlad Ciurea, în exclusivitate la Antena 3 CNN, în urmă cu ceva timp. 

×
Subiecte în articol: Vlad Ciurea colesterol usturoi
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close