Deși o perioadă de post, cel puțin o dată pe an, este extrem de benefică pentru organism, majoritatea medicilor fiind de acord cu acest lucru, este greu să găsim alimente care să ne satisfacă și poftele, dar și nevoile nutriționale.
Iar problema cea mai mare este că mulți români, ca alternativă la produsele animale, nu caută produse care să le aducă și un aport de vitamine, minerale sau proteine. Și apelează la un aliment banal, dar gustos: cartoful.
Acesta, pe lângă faptul că îngrașă foarte tare, are un aport de nutrienți infim. Și dacă este și prăjit, cu atât mai rău. Asta a explicat și prof. dr. Vlad Ciurea în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.
Citește și: Câtă apă trebuie să bem, de fapt, într-o zi. Prof. dr Vlad Ciurea: ”Așa apar cele mai groaznice boli!”
”Cred că de 10 ani nu am mai mâncat. Cartoful, în general, îl îndepărtez. Știu că acest carbohidrat nu favorizează sub nicio formă activitatea cerebrală”, a explicat Vlad Ciurea în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.
La fel și pâinea, care moleșește activitatea creierului și ne lasă fără energie.
”Pâinea, în cantitate mică, este bună. Dar pâinea pentru creier, moleșește activitatea cerebrală. Tot carbohidrat este la bază. Iar amidonul stă la baza carbohidraților. Îmi pare rău, dar astea sunt adevărurile”, a explicat renumitul neurochirurg.