Unul dintre cei mai aprigi susținători ai acestei teorii, onco-fitoterapeutul Marius Văduva, invitat la iThink a vorbit despre studiile și experiențele care l-au determinat să considere peștele unul dintre cele mai benefice alimente pentru sănătate.
"O tumoare de 14 centimetri a soției mele, în 2014, ne-a dat viața peste cap… Și am luat decizia atunci să începem să ne uităm la corp, în primul rând la corpul ei. Fiind vegetariană de 20 de ani – și vegană! – cu 4 ani înainte de a face această tumoare. Dacă un om care consumă apă plată și ceai, niciodată suc, niciodată cafea, niciodată alcool, face o tumoare de 14 centimetri, atunci noi ăștilalți care mai gustăm?", a declarat Marius Văduva.
Urmărind tiparele și altor pacienți diagnosticați cu cancer, a descoperit că toate aceste cazuri aveau în comun un dezechilibru uriaș în raportul de Omega 3 și Omega 6.
"Acum s-ar traduce așa acest vegetarianism. Corpul uman nu produce acizi grași. Acizii grași vin doar din surse alimentare. După cum vedeți, toate plantele pe care le-a mâncat soția mea, fierte sau nefierte, toate au o cantitate foarte mare de acizi grași Omega 6. Acizii Omega 3 într-o cantitate necesară corpului uman, raportul este 1:3, la o moleculă de Omega 3 trebuie să ai 3 de Omega 6. Soția mea avea 1:31 în momentul în care a avut cancer. Pe Google dacă dai acum căutare, o să descoperi că Omega 6 este procancerigen, proinflamator, dacă există în cantitate mare în organism", a explicat specialistul, care arată că alimentul care conține cea mai mare cantitate de Omega 3 este peștele.
Citeşte şi: iThink: Top 5 alimente periculoase pentru organism! Cel mai cangerigen ingredient
"Soția mea, fiind vegetariană, în fiecare zi din viața ei a băgat Omega 6. Acum mănâncă pește. Copiilor mei le dau ulei de pește. Așa cum primeam noi, pe vremea răposatului, când primeam ulei de pește zilnic. Nu cred că în vremurile moderne părinții mai dau copiilor ulei de pește", a mai spus Marius Văduva, care și-ar dori ca oamenii să ia în serios vorba românească din regimul trecut și să nu le lipsească peștele de la nicio masă.
"Dacă astăzi s-ar pune în practică, vă garantez că la cel puțin 50% cancerele ar fi mai mici sau deloc. Dar acest factor de Omega 3 din corpul uman, pe care nu putem să-l primim din vegetale, ci numai din sursă de pește, în mod special, mai există posibilitatea să-l iei din uleiul de in sau din uleiul de măsline, dar nu se asimilează bine", a adăugat onco-fitoterapeutul.
În fiecare duminică, de la 17:00, la Antena 3 CNN urmărește o nouă ediție, un nou subiect care îți deschide mintea și îți prezintă o perspectivă mai clară a lucrurilor care ne înconjoară, la iThink cu Iusti Fudulu.