Toată lumea ar vrea să aibă un business perfect, un client perfect, într-o țară perfectă. Ei bine, nu există așa ceva! Trebuie să lucrezi cu ce ai, pentru că antreprenoriatul este un demers imperfect, dar care poate fi mediul perfect pentru o dezvoltare armonioasă a tinerelor generații, care vor înceta să mai epuizeze resurse în așteptarea situației ideale, care vine sau nu… Și ar mai fi un lucru esențial pe care trebuie să îl înțelegem: frica de eșec este bună.
Greșelile ne șlefuiesc și ne determină în permanență să fim cea mai bună versiune a noastră.
În episodul 4 din seria Income Summer Edition ne-am bucurat să abordăm aceste teme, iar invitații - Suzana Vasilescu, antreprenoare cu peste 15 ani de experiență, care conduce 3 business-uri în domeniul artei și în cel al cosmeticelor, și Andrei Perianu, “profesorul de crdite” al românilor, cum a mai fost numit, dar și antreprenor de succes în domeniul finance - nu s-au ferit deloc să vorbească despre propriile greșeli care i-au trezit, uneori brutal, la realitate.
Nu ratați așadar un nou episod din Income Summer Edition, un serial format din 7 ediții speciale, cu 7 întâlniri definitorii pentru viitorul tinerilor, al antreprenoriatului și al României, în general. Avem 7 rude de discuții cu leaderi, mentori, personalități de top în domeniile lor. Sunt modele ale căror povești inspiră, motivează și, totodată, definesc ce este mai bun în țara în care trăim.
Suzana Vasilescu este antreprenor cultural, istoric de artă, curator, galerist și consilier de artă. Este fondatoarea și directorul SUPRAINFINIT, o galerie de artă contemporană din București, și este curator și consilier de artă pentru importante colecții private de artă din Europa de Est și Orientul Mijlociu. De asemenea, este membră a consiliului de administrație al Muzeului de Artă Recentă — primul muzeu de artă privat, deschis în secolul trecut în România — care colecționează și expune artă românească încă din 1965. Înainte de a-și lansa propria galerie (în 2015) și platforma de licitații Ans Azura (2021), ea a condus eforturile de a stabili și cultiva ecosistemul de artă în Europa de Est prin roluri de conducere și curatoriale la case de licitații, galerii și bienale. În timpul colaborării sale cu Casa de licitații Artmark (2009 - 2012), principala casă de licitații din România, Suzana Vasilescu a condus departamentul de Artă Postmodernă și Contemporană și a organizat prima licitație de artă postmodernă și contemporană din țară. În 2015, a fost directorul primei ediții a ‘Art Encounters Biennale’, care a avut loc la Timișoara și a reprezentat o piatră de hotar în contextul artistic al României. Anterior (2012-2015), a fost directorul galeriei de artă contemporană, Galeria Nicodim. Ea a absolvit Istoria Artei, dar și un MBA la ASEBUSS School of Business Management, cea mai prestigioasă școală de afaceri din România.
Andrei Perianu este co-fondator și COO Bankata.ro, fintech-ul 100% românesc și 100% independent susținut de capital de risk (Venture Capital) care ajută consumatorii de produse de creditare și investiții să analizeze și să aleagă produsele care li se potrivesc cel mai bine. Este absolvent al London Business School și bursier Rațiu Family Foundation Londra. Și-a început cariera în Londra ca trader de mărfuri și a continuat în Private Banking și Wealth Management în România în Citibank și Raiffeisen Bank unde a administrat un portofoliu de peste 100 mil euro. Din 2022 este Visiting Professor și susține cursul “Risk Management” în cadrul programului “Master în Entrepreneuship” FABIZ, ASE. Investește pe Bursa de Valori București din 2006, este implicat în proiecte de educație financiară și împărtășește din experiența sa din 2009 și este pasionat de tehnologie, startup-uri și Venture Capital.
Adrian Maniutiu face parte din echipa Antenelor de peste 11 ani, unde este realizatorul emisiunii INCOME, la Antena3CNN, din vara anului 2012. Este Ambasador al Antreprenoriatului, în cadrul proiectului european "Antreprenor 2020-2022", s-a născut la Cluj-Napoca în 1979 și a studiat business și marketing în Germania si Romania, la Cluj. A lucrat în domeniul investițiilor și în dezvoltare imobiliară, iar cu 10 ani in urmă a fondat PhotoMedia – transformată ulterior în EM360 GROUP – o agenție în expansiune, cu o echipa de peste 15 oameni, concentrată pe marketing-ul creativ, producții media, strategii de comunicare și management reputațional. Acumuland o experiență diversa în televiziune, atât din poziția de realizator TV și prezentator, cât și din cea de co-producător și dezvoltator de formate, în 2019 a lansat EM360 Studio – un canal web-TV care se concentrează pe seturi de producții premium din sfera de infotainment, business și talk. Din 2023 se implica si proiecte de venture din zona de automatizare si inteligenta artificiala.