Antena 3 CNN Emisiuni INCOME MAGAZINE Elisabeta Ghidiu: "Transgaz este companie românească, chiar și listată. 96% din acționari sunt rezidenți"

Elisabeta Ghidiu: "Transgaz este companie românească, chiar și listată. 96% din acționari sunt rezidenți"

Elisabeta Ghidiu, director în cadrul Transgaz, a fost prezentă, joi, 29 iunie 2023, la Conferința Income Magazine Corporate ”Listarea  companiilor strategice din energie -  drum deschis pentru dezvoltare și relevanță”, organizată de Antena 3 CNN.

New Project-2584
de Mia Lungu    |    29 Iun 2023   •   11:34

Au trecut 15 ani de cand acțiunile Transgaz au fost listate la Bursă. Directorul Departamentului Strategie și Management Corporativ al Transgaz, Ghidiu Elisabeta, a vorbit despre acel moment, în contextul listării la bursă a companiei Hidroelectrica, de săptămâna aceasta.

"A fost a doua companie, după Transelectrica, în noiembrie-decembrie 2007. A fost un drum greu, frumos, dar nu am fost singuri pe acest drum.

În 24 ianuarie, când s-a listat acțiunea Transgaz, într-un moment istoric pentru România, dreptul de alocare era raportul 1 la 1. A fost un instrument financiar nou. A fost o premieră, prin faptul ca IPO-ul Transgaz a fost suprasubscris de 28 de ori, la acel moment. Tranșa mică a investitorilor a fost de 11 ori suprasubscrisă, iar tranșa mare de 39 de ori.

Vorbim de 1,2 milioane de acțiuni care au fost puse în vânzare, la acel moment. Valoarea ofertei fiind de 65 de milioane de euro, o sumă mare la acel moment, companie utilizând aceste sume în finanțarea investițiilor din programele de dezvoltare și modernizare a sistemelor din transport.

Aveam 9.334 de acționari și acum avem 13.800, ceea ce spune foarte mult. Transgaz este o companie românească, chiar și listată, pentru că 96% din acționari sunt rezidenți", a povestit aceasta.

Listarea companiilor strategice din energie - drum deschis pentru dezvoltare si relevanță| Conferinţă naţională Antena 3 CNN “Inome Magazine”

Listarea companiilor strategice din energie - drum deschis pentru dezvoltare si relevanță| Conferinţă naţională Antena 3 CNN “Inome Magazine” Conferința este organizată de postul de televiziune Antena 3 CNN, împreună cu săptămânalul economic ”Income Magazine” și continuă seria de evenimente naționale ”Conferințele Income Magazine Corporate”.

Publicată de Antena 3 pe Miercuri, 28 iunie 2023

Conferința a fost organizată de postul de televiziune Antena 3 CNN, parte a Intact Media Group, împreună cu săptămânalul economic ”Income Magazine” și continuă seria de evenimente naționale ”Conferințele Income Magazine Corporate”, platformă media marca Antena 3 S.A. 

Speakeri conferință "Listarea companiilor strategice din energie - drum deschis pentru dezvoltare și relevanță"

  • Sebastian Burduja, Ministrul Energiei
  • Gabriel Grădinescu, Vicepreședinte Autoritatea de Supraveghere Financiară
  • Adrian Tănase, Director General Bursa de Valori București
  • István-Loránt Antal, Președinte Comisia pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale, Senatul României
  • Ioan Mang, Vicepreședinte Comisia pentru industrii și servicii, Camera Deputaților 
  • George-Sergiu Niculescu, Președinte Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei
  • Ghidiu Elisabeta, Director Departament Strategie Şi Management Corporativ SNTGN TRANSGAZ SA
  • Ion Sterian, Director General SNTGN TRANSGAZ SA
  • Bogdan Nicolae Badea, Președinte Directorat SPEEH Hidroelectrica SA

×
Citește mai multe din INCOME MAGAZINE
» Vezi toate știrile din INCOME MAGAZINE
Cele mai noi știri
Parteneri
x close