"Am lucrat cu peste 1.500 de antreprenori, directori generali şi sportivi de performanţă pentru augmentarea performanţelor neuronale. Ideea de bază este de a identifica o nevoie în societate pe care să o satisfaci în cel mai bun mod cu putinţă şi să fi plătit pentru asta.
Se numeşte contextual awareness. Conştientizarea contextului. Să îţi dai seama care este contextul astfel încât să procesezi mult mai rapid informaţiile şi să vezi exact, clar, obiectiv, care sunt nevoile pe care tu, cu talentele tale, le poţi satisface astfel încât să poţi să fi remunerat. Aduci valoare în comunitate ca să poţi să ceri contra-valoare, adică remuneraţie.
Pentru asta ai nevoie de un creier calm, relaxat, care are capacitatea de a colecta, procesa şi utiliza informaţiile în context astfel încât să vadă clar ce se întâmplă", a explicat Costin Dămăşaru.
De altă parte, Alice Ionescu, fondator al doctorbusiness.ro, a explicat cum le arată antreprenorilor cu care lucrează "sănătatea" business-urilor pe care aceştia le conduc.
"Le arăt care sunt punctele forte şi unde au blocaje, dar şi ce pot face pentru asta. În acest raport de analiză folosesc un limbaj comun astfel încât orice antreprenor care nu a făcut ASE poate înţelege cum stă compania lui şi ce se întâmplă acolo. Toate cifrele sunt personalizate.
Raţiunea unui business este profitabilitatea. Pierderile unei firme afectează un întreg sistem, iar sfatul principal este ca înainte de a începe o afacere, să fie făcut un plan de afaceri bine pus la punct. Să iei în calcul investiţiile pe care le ai de făcut, costurile operaţionale de funcţionare.
Planul de business poate fi ajustat pe parcurs în funcţie de fiecare eveniment şi tot apar evenimente noi din 2020 încoace. Şi pentru că totul se traduce în cifre, măcar o dată pe lună uită-te atent overall cum stai şi dacă eşti pe drumul bun", a declarat Alice Ionescu.